به گزارش ایسنا، درحالی که میزان آبرسانی به جمعیت روستایی ایران تا قبل از سال ۱۳۹۲ به ۹۰۰ هزار نفر میرسید، بر اساس برنامهریزی انجام شده در وزارت نیرو تا پایان سال جاری ۹۲۱ هزار نفر از هموطنان روستایی دیگر نیز با تکمیل و بهرهبرداری از طرحهای آبرسانی، از نعمت آب آشامیدنی سالم بهرهمند خواهند شد.
مسئولان ابراز امیدواری کردهاند که این روند تا پایان دولت دوازدهم ادامه داشته تا تعداد ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر جمعیت روستایی برخوردار از آب شرب سالم به حدود ۱۰ میلیون نفر افزایش یابد و تا تابستان سال ۱۴۰۰ نیز جمعا ۴۰۰۰ روستای دیگر به جمع روستاهای برخوردار از شبکه آب شرب اضافه شود.
در حال حاضر اما بیش از ۵۰۰۰ روستا با جمعیتی بالغ بر ۱.۱ میلیون نفر فاقد آب هستند و ۶۰۰۰ روستا در کشور با تانکر آبرسانی میشوند که طبق اعلام، آمار آن سال به سال در حال کاهش است.
بیش از ۸۱ درصد از جمعیت روستایی کشور تحت پوشش شبکههای آبرسانی
همچنین از ابتدای سال ۱۳۹۵، بودجه مورد نیاز آبرسانی به روستاها از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی آغاز شد و به روستاهایی که بالای ۲۰ خانوار داشتند، آبرسانی صورت گرفت. طبق آخرین آمار بیش از ۸۱ درصد از جمعیت روستایی ایران تحت پوشش شبکههای آبرسانی قرار دارند.
به طور کلی ۵۰۰۰ میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی از سال ۱۳۹۵ به این محل اختصاص یافت و از محل این اعتبارات ۱.۹ خانوار جمعیت روستایی معادل ۶.۷ میلیون نفر در ۱۰ هزار روستا تحت پوشش قرار گرفتند. در سال جاری ۱.۲ میلیون نفر جمعیت روستایی دیگر در ۱۹۵۰ روستا تحت پوشش قرار میگیرند و درصورتی که اعتبارات ادامه داشته باشد تا پایان دولت سه میلیون نفر جمعیت روستایی دیگر تحت پوشش قرار خواهند گرفت.
از سوی دیگر، شاخص بهرهمندی آب روستایی ۸۲ درصد است. ۵.۷ میلیون فقره انشعاب آب در حوزه روستایی وجود دارد و سالیانه ۱.۵ میلیارد مترمکعب برای تامین آب شرب روستاییان لازم است. برای تامین آب روستاها ۸۵ درصد از آب زیرزمینی و ۱۵ درصد از آب سطحی استفاده میشود.
انتهای پیام