به گزارش ایسنا، آمارها حاکی است که ۱۲۳ واحد نیروگاهی حرارتی در ایران وجود دارد که از این تعداد، ۴۲ واحد دولتی، ۶۰ واحد خصوصی و ۲۱ واحد در اختیار صنایع بزرگ هستند. علاوه بر این، ۸۱ هزار مگاوات ظرفیت منصوبه نیروگاههاست که از این میزان ۶۴ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی و از این تعداد نیز ۱۶ هزار واحد بخاری ۲۵ هزار و ۳۵۵ مگاوات واحد گازی و ۲۳ هزار واحد سیکل ترکیبی است. در حال حاضر ۱۰ درصد نیروگاهها در ایران، عمری بالای ۴۰ سال و ۶۱ درصد نیروگاهها کمتر از ۲۰ سال سن دارند.
اما برنامه راهبردی وزارت نیرو تا سال ۱۴۰۴ در راستای افزایش میانگین راندمان برق و حرارت نیروگاههای کشور، تدوین شده و بر اساس مطالعات صورت گرفته در این راستا، برنامهای برای بازنشستگی واحدهای قدیمی با راندمان پایین در نظر گرفته شده است.
از سوی دیگر با خروج واحدهای فرسوده از شبکه و احداث واحدهای جدید که دارای راندمان بالایی خواهند بود، راندمان تولید افزایش خواهد یافت، همچنین این اقدام همزمان موجب کاهش مصرف سوخت به ازای تولید برق مساوی و در نتیجه کاهش آلایندگی ناشی از مصرف سوخت کمتر خواهد شد.
طبق اعلام سازمانهای مربوطه، در حال حاضر ۳۰۰۰ مگاوات نیروگاه فرسوده در سراسر ایران وجود دارد که طبق برآوردهای صورت گرفته، پنج سال زمان برای جایگزینی این نیروگاهها نیاز است؛ علاوه بر این نیز هر نیروگاه جدیدی که احداث شود، به ۲ میلیارد دلار سرمایه نیاز دارد که در صورت تأمین این مبلغ میتوان با نیروگاههای اسقاطی خداحافظی کرد.
در این راستا، محسن طرزطلب - مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی- در گفتوگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه این شرکت پیگیری نوسازی نیروگاههای قدیمی است، اظهار کرد: باید منابع مورد نیاز برای این موضوع تامین شود.
وی درباره میزان سرمایه مورد نیاز برای نوسازی نیروگاههای فرسوده نیز گفت: نوسازی هر ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه فرسوده به ۶۰۰ میلیون یورو سرمایه نیاز دارد.
انتهای پیام