به گزارش ایسنا، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان روز سهشنبه در توییتی با اشاره به سفر عمران خان، نخست وزیر پاکستان به ایران نوشت: از نخست وزیر عمران خان به منظور تلاشهایش برای برقراری صلح در خلیج فارس متشکرم. با تاکید مجدد بر ائتلاف امید (ابتکار صلح هرمز)، بار دیگر از همقطارانمان در دولت دیگر کشورهای منطقهای دعوت میکنم به طرح ایران برای برقراری صلح، امنیت، ثبات و کامیابی ملحق شوند.
به گزارش ایسنا، حسن روحانی، رییس جمهور ایران در نشست سازمان ملل با اشاره به طرح ایران برای برقراری امنیت در خلیج فارس گفت: بنا به مسئولیت تاریخی کشورم در حفظ امنیت، صلح، ثبات و پیشرفت در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز، همه کشورهایی را که از تحولات خلیج فارس و تنگه هرمز متأثر میشوند به «ائتلافِ امید» HOPE یعنی «ابتکار صلح هرمز» (Hormoz Peace Endeavor) دعوت میکنم.
روحانی تصریح کرد: هدف "ائتلاف امید" ارتقای صلح، ثبات، پیشرفت و رفاه کلیه ساکنان حوزه تنگه هرمز و تفاهم متقابل و روابط صلح آمیز و دوستانه میان ایشان است. این ابتکار حوزههای مختلف همکاری مانند تأمین همگانی امنیت انرژی، آزادی کشتیرانی و انتقال آزادانه نفت و سایر منابع نسبت به کشورهای حوزه تنگه هرمز و فراتر از آن را در بر میگیرد.
وی افزود: "ائتلاف امید" بر پایه اصول مهمی همچون پایبندی به اهداف و اصول ملل متحد، احترام متقابل، منافع متقابل، جایگاه برابر، گفتگو و تفاهم، احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی، خدشهناپذیریِ مرزهایِ بینالمللی، حل و فصلِ مسالمتآمیزِ تمامیِ اختلافات و از همه مهمتر دو اصلِ بنیادینِ "عدم تجاوز" و "عدم دخالت در امور داخلی یکدیگر" قرار دارد. حضورِ سازمانِ ملل متحد برای ایجادِ یک چترِ بینالمللی در حمایت از "ائتلاف امید" نیز امری ضروری است.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان نیز پیشتر در پیامی توییتری نوشت: در شورای امنیت سازمان ملل، بنده توضیح دادم که ابتکار صلح هرمز یا همان HOPE (ائتلافِ امید) که حسن روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل از آن سخن گفت، متضمن چه مسائلی میشود. این ائتلاف متضمن گفتوگو، ایجاد اعتماد، آزادی کشتیرانی، ایمنی انرژی، عدم پرخاشگری و عدم مداخله میشود. ما از تمام کشورهای منطقهای میخواهیم که در ائتلاف امید به ما ملحق شوند.
انتهای پیام