وحید شفیعی در گفتوگو با ایسنا درباره جزئیات این طرح گفت: طرح «بازپیوند»، امسال برای نخستین بار اجرا شده و نحوه اقدام نیز در آن به این صورت است که مهجورین و درماندگانی که مدارک هویتیشان گم شده یا ارتباطشان باخانوادههایشان قطع شده به نزدیکان و اقوامشان تحویل داده میشوند.
وی با بیان اینکه اعضای جمعیت مردم نهاد امام رضاییها نیز در اجرای این طرح با سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر مشارکت دارند، گفت: افراد گروه در کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در کشور عراق حضور دارند و با شناسایی افراد مهجور، درمانده یا گمشدگان به آنها کمک میکنند، برخی از این افراد را به خانواده و اقوامشان در همان محل تحویل میدهند، برخی دیگر را به محل اقامتشان منتقل میکنند و برخی دیگر را نیز به مرز انتقال میدهند.
شفیعی با بیان اینکه در میان این زائران، افراد دارای معلولیت ذهنی، معلولیتهای حرکتی، سالخوردگان و ... حضور دارند، گفت: فعالیت اصلی اعضای گروه بازپیوند از زمانی شروع می شود که افراد مهجور به کنسولگری انتقال داده میشوند، این افراد و سپس توسط اعضای بازپیوندی، پذیرش می شوند، در این مرحله تمام مشخصات فرد ، شماره های تماسی که به خاطر دارد و سایر اطلاعات از او گرفته می شود ، اگر هم فرد به علت کهولت سن یا بیماری های روانی چیزی به خاطر نداشته باشد با استفاده از امکانات کنسولگری و نیروی انتظامی ، اطلاعات مربوط به او جمع آوری می شود و در مرحله بعد، با استفاده از اطلاعات به دست آمده ، با خانواده فرد تماس گرفته می شود و اگر آنها در کربلا یا شهرهای دیگر عراق باشند با آنها هماهنگ میشود تا عزیزشان را تحویل بگیرند و اگر فرد کسی را در خاک عراق نداشته باشد، به مرز ایران منتقل شده و از آن به بعد کارهایش تا رسیدن به خانه وخانوادهاش توسط نمایندگان بازپیوندی پیگیری می شود.
جانشین ریاست سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر از ارائه خدمات درمانی و روانی به افراد در طرح بازپیوند نیز خبر داد و گفت: یکی از وظایف امدادگران ما در این طرح در کنار بازگرداندن افراد مهجور و در راه مانده به خانوادههایشان، درمان روحی و جسمی آنهاست، برای همین است که بچه ها تا زمان تثبیت وضعیت، مراجعان را تحت نظر دارند واقدامات پزشکی و درمانی را برایشان انجام میدهند.
جانشین ریاست سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر درمورد فرآیند احراز هویت نیازمندان نیز گفت: مهجورین بعد از انتقال به کنسولگری، توسط بانک اطلاعاتی احراز هویت می شوند، بعد از آن در اختیار بخش مددکاری قرار میگیرند و روانپزشکان و مشاوران متخصص این بخش با او گفت و گو می کنند ، علاوه بر این، در صورت وجود بیماری، مراجعه کننده توسط پزشک مستقر در مرکز بازپیوند ، معاینه و درمان می شود و پس از آن عملیات مربوط به تحویل او به خانواده اش آغاز می شود، اگر خانواده در عراق باشند که تحویل آنها می شود و گرنه در آن سوی مرز به خانواده اش رسانده می شود .
شفیعی درباره مراحل انتقال مهجورین ایرانی به داخل خاک کشورمان نیز گفت: دو نماینده همراه آنها به مرز می روند ، یک نفر از سازمان داوطلبان و دیگری از جمعیت امام رضاییها ، اما حتی بعد از ورود به خاک کشورمان، آنها را رها نمیکنیم ، ما اجازه نمیدهیم آنها اضطراب رسیدن به خانوادهشان را داشته باشند، بچه های داوطلب به همراه نماینده جمعیت امام رضایی ها، در آن سوی مرز او را تحویل می گیرند و تا رسیدن به خانواده اش کارش را پیگیری می کنند. در واقع ما به معنای واقعی از مبدا تا خانه در کنار این افرادخواهیم بود.
وی در مورد افرادی که ممکن است شناسایی اقوامشان سخت باشد نیز گفت: تعداد این افراد بسیار کم است اما در مورد آنان نیز تمهیدانی اندیشیده شده و این افراد با دستور مقام قضایی تا پیدا شدن خانواده هایشان به بهزیستی و سایر نهادهای مرتبط با نگهداری افراد بی سرپرست تحویل داده می شوند.
جانشین ریاست سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر درباره داوطلبانی که در اجرای این طرح حضور دارند نیز گفت: بیشتر نیروهای این طرح، داوطلبانی هستند که شناخت کافی از آنها داریم و افرادی هستند که در ماموریتهای قبلی نیز کنار ما بودند.
شفیعی در مورد اینکه تاکنون به چند نفر در اجرای این طرح امدادرسانی شده است، گفت: با آنکه کمتر از یک هفته از شروع طرح می گذرد اما با کمک و همراهی داوطلبان توانستیم بیش ازصد و شصت نفر را در خاک ایران به خانوادههایشان بازگردانیم و علاوه بر آن 23 نفر از زائران مهجور و در راه مانده را در کربلا به خانواده ها و اقوامشان تحویل دهیم.
انتهای پیام