به گزارش ایسنا، «پیتر هاندکه» نویسنده ۷۶ساله اتریشی که امسال موفق به دریافت جایزه نوبل ادبیات شد، علاوه بر دنیای ادبیات، در عالم سینما نیز به عنوان کارگردان، فیلمنامهنویس و حتی بازیگر چهره شناختهشدهای است.
او ابتدا سریال تلویزیونی «شرح وقایع جاری» را در سال ۱۹۷۱ با فیلمنامهای از خودش ساخت و سپس اولین فیلم بلندش را به نام «زن چپدست» در سال ۱۹۷۸ با اقتباس از رمانی به همین نام از آثارش مقابل دوربین برد که در اولین نمایش جهانی خود در بخش رقابتی جشنواره کن آن سال رونمایی شد و در ادامه توانست مدال طلای سینمای هنری آلمان را در سال ۱۹۸۰ کسب کند.
فیلم بعدی «هاندکه» به نام «زمان مرگ» به نویسندگی و کارگردانی خودش در جشنواره کن ۱۹۸۵ در بخش رقابتی یکی از نامزدهای نخل طلا بود. «غیبت» نیز سومین فیلم بلند سینمایی او بود که در بخش رقابتی جشنواره فیلم ونیز در سال ۱۹۹۲ حضور داشت.
«ویم وندرس» سینماگر نامدار آلمانی تهیهکنندگی هر دو فیلم «زن چپدست و «غیبت» از ساختههای «پیتر هاندکه» را بر عهده داشته و «برونو گانتس» بازیگر معروف سوئیسی نیز نقش اصلی آنها را ایفا کرده است.
همکاری «پیتر هاندکه» و «ویم وندرس» در سینما به اینجا ختم نمیشود؛ او در نگارش فیلمنامه نسخه سینمایی «ترس دروازهبان از پنالتی» بر اساس داستان خودش با «وندرس» همکاری کرد و در ادامه نیز در نگارش فیلمنامه «حرکت اشتباه» (۱۹۷۵) و فیلمهای معروف «زیر آسمان برلین» (۱۹۸۷) و «روزهای زیبای آرانخوئز» (۲۰۱۶) با «وندرس» همکاری کرد.
«پیتر هاندکه» تاکنون نگارش متن ۱۹ فیلم سینمایی و تلویزیونی و نمایش را بر عهده داشته که برخی از آنها اقتباس از آثار خودش بوده است.
او در عالم بازیگری نیز تاکنون در سه فیلم «زمان مرگ» (۱۹۸۵) به کارگردانی خودش، «از روح زمان» (۱۹۸۵) ساخته «ویرجیل ویدریش» و «روزهای زیبای آرانخوئز» به کارگردانی «ویم وندرس» مقابل دوربین رفته است.
این چهره مطرح فرهنگی در اتریش در چهل و دومین جشنواره بینالمللی فیلم کن در سال ۱۹۸۷ یکی از داوران بخش رقابتی بود.
«ترس دروازهبان از ضربه پنالتی»، «داستان کودکان»، «بر فراز دهکدهها»، «پیمودن دریاچه کنستانس»، «نامه کوتاه، وداع طولانی»، «ماجراهای مداد» و «زن چپدست» مهمترین کتابهای نوشته «پیتر هاندکه» هستند که جوایز متعدد و مهمی چون جایزه «گئورگ بوشنر» (۱۹۷۳) و جایزه «فرانتس کافکا» در سال ۲۰۰۹، جایزه بینالمللی «ایبسن» برای نمایشنامهنویسی در سال ۲۰۰۴ و در نهایت نوبل ادبیات ۲۰۱۹ را برای او به ارمغان آوردهاند.
انتهای پیام