به گزارش ایسنا، دکتر سعید سرکار امروز در جشن تدوین صدمین استاندارد ملی در حوزه نانو که در حاشیه دوازدهمین نمایشگاه فناوری نانو برگزار شد، افزود: صدمین استاندارد ملی از سوی ستاد توسعه فناوری نانو به کمیته نانوی سازمان ملی استاندارد در خصوص «روش آزمون تعیین مشخصات نانو مواد» ارسال شد.
وی با بیان اینکه تاکنون ۹۹ استاندارد دیگر در حوزه نانو به سازمان ملی استاندارد ارسال و تدوین شده است، اظهار کرد: این نتیجه همافزایی ستاد نانو با سازمان ملی استاندارد است که با این تلاش و همکاری به صدمین استاندارد رسیدهایم.
سرکار با تأکید بر اینکه مقوله استاندارد، مقوله مهمی به شمار میرود، یادآور شد: جنگ کشورها در تدوین استانداردها اتفاق میافتد و کشورها سعی دارند استانداردهای خود را بر اساس توانمندیهای خود تدوین کنند.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با بیان اینکه همواره کشورهای پیشرفته سطح تدوین استانداردهای خود را بالا بردهاند و بر این اساس استانداردهای خود را به تدوین رساندهاند، خاطر نشان کرد: ما اکنون جایگاه خوبی در تدوین استانداردها داریم.
سرکار گفت: آنها موتور محرک و پیشران توسعه تکنولوژی و توسعه بازار هستند؛ همچنین استانداردها محرک توسعه فناوری هستند و تسهیل توسعه فناوری برای پیشرفت صنایع بزرگ مقولهای مهم به شمار میرود.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو اظهار کرد: شایسته نیست که محصولات سنتی با کیفیت پائین و استانداردهای پائین ارائه شوند؛ استانداردها باید متناسب با قابلیتهایمان به تدوین برسند. بایستی استانداردهایمان را متناسب با سطح کیفی و عملکردی موجود تدوین کنیم.
سرکار افزود: مصرفکنندگان باید ملزم به استفاده از محصولات با کیفیت باشند که خوشبختانه نانو به عنوان یک فناوری توانمند وارد عرصه تدوین استاندارد شده است تا محصولاتی با کیفیت و با قابلیتهای چندبرابری به دست مردم برسد.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با ابراز تأسف از عدم تدوین استانداردهای تشویقی الزامی در این حوزه، افزود: این استانداردها میتوانند منافع مصرف کننده را تأمین کنند که این مقوله میتواند با حمایت سازمان ملی استاندارد ایجاد شود.
وی تصریح کرد: به این واسطه، شرکتهای دانشبنیان بیشتر مورد توجه صاحبان صنایع قرار میگیرند. از این رو لازم است پیوند بین صنایع، شرکتهای دانشبنیان و سازمان ملی استاندارد مستحکم شود.
انتهای پیام