اعلام نتایج نهایی انتخابات پارلمانی تونس؛ جنبش اسلام‌گرای النهضه در صدر

هیئت عالی مستقل انتخابات تونس با انتشار نتایج رسمی انتخابات اعلام کرد، حزب النهضه در صدر نتایج انتخابات پارلمانی اخیر این کشور قرار گرفت.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای رای الیوم، طبق اعلام هیئت عالی مستقل انتخابات تونس، حزب النهضه در میان فراکسیون‌های موجود در پارلمان این کشور با کسب ۵۲ کرسی از مجموع ۲۱۷ کرسی در جایگاه اول قرار گرفته و حزب "قلب تونس" به ریاست نبیل القروی با کسب ۳۸ کرسی از مجموع ۲۱۷ کرسی دوم شد.

پس از آنها نیز حزب جریان دموکراتیک (دموکراتیک اجتماعی) با کسب ۲۲ کرسی در جایگاه سوم قرار گرفت این در حالی است که محمد عبو نال، رئیس این حزب در دور اول انتخابات ریاست جمهوری ۳.۶ درصد آرا را به دست آورد. به این ترتیب این حزب پیشرفت چشمگیری نسبت به انتخابات سال ۲۰۱۴ داشت که در آن تنها سه کرسی را به دست آورده بود.

پس از آن ائتلاف محافظه‌کار "کرامت" ۱۲ کرسی، "حزب مشروطه آزاد" ۱۷ کرسی، جنبش ملی "مردم" ۱۶ کرسی، "زنده‌ باد تونس" (تحیا تونس) به ریاست یوسف الشاهد، نخست وزیر این کشور ۱۴ کرسی، "مشروع تونس" چهار کرسی، اتحاد شعبی و حزب البدیل هر کدام سه کرسی در حالیکه لیست‌های مستقل ۲۶ کرسی به دست آوردند. حزب "ندای تونس"، پیروز انتخابات سال ۲۰۱۴ یک کرسی را به دست آورد.

هیئت انتخابات تصمیم گرفت از حزب محافظه‌کار "الرحمه" در استان بن عروس و جمعیت "عیش تونسی" در  مرکز رای‌گیری در کشور فرانسه هر کدام یک کرسی حذف شود.

نبیل بفون، رئیس این هیئت در کنفرانسی مطبوعاتی علت حذف این دو کرسی را نقض قانون تبلیغات سیاسی دانست و گفت: الحسین الجزیری، رئیس لیست الرحمه مدعی شد کرسی‌های پارلمان نزدیک به ۱.۷ میلیون دلار فروخته شدند.

سلیم الخراط از سازمان "بوصله" گفت: با وجود این آرا پراکنده، صحبت از پیروزی حزب‌های رقیب دشوار است.

سلیم بن عبدالسلم، نماینده سابق و نویسنده سیاسی تونسی گفت: با فضای سیاسی در آستانه انفجاری مواجه هستیم که از کمی ثبات هم برخوردار است، برخی حزب‌هایی که در گذشته نقش مهمی را ایفا کردند همانند ندای تونس بسیار ضعیف شدند و حزب‌های دیگر نیز به شکل کامل کم‌رنگ شدند.

به این ترتیب حزب النهضه باید به دنبال ائتلاف با دیگر احزاب باشد چه حزب‌هایی که رویکرد سیاسی مشترکی با آنها دارند و چه آنهایی که رویکرد سیاسی متفاوتی دارند.

الخراط افزود: آغاز انتخابات زودهنگام به نفع هیچ یک از حزب‌ها نیست.

نتایج هیئت انتخابات نظرسنجی‌های منتشر شده درباره پیشتازی النهضه را تایید کردند.

به گفته کارشناسان، انتخابات پارلمانی تونس تحت تاثیر نتایج دور اول انتخابات ریاست جمهوری این کشور قرار گرفت، در دور اول دو کاندیدای خارج از نظام حاکم یعنی قیس سعید، استاد قانون اساسی و نبیل القروی، تاجر تونسی پیروز شده و به دور دوم انتخابات راه یافتند.

دور دوم انتخابات ریاست جمهوری تونس یکشنبه آتی برگزار خواهد شد.

در این میان حزب "قلب تونس" به ریاست نبیل القروی خواستار تاخیر یک هفته‌ای برگزاری دور دوم شد.

حاتم الملیکی، سخنگوی این حزب امروز (پنج‌شنبه) گفت: حزب از هیئت عالی مستقل انتخابات درخواست کرد دور دوم انتخابات را یک هفته به تاخیر بیندازد تا القروی هم بتواند در تبلیغات انتخاباتی شرکت کند.

الملیکی پس از آزادی القروی گفت: تونس امروز پس از آزادی القروی وارد مرحله جدیدی در روند سیاسی خود شد.

وی افزود: بسیاری از تونسی‌ها از عدم آزادی القروی برای سرنوشت دموکراتیک و انتخاباتی خود نگران بودند و این آزادی به منزله پیروزی راهی است که تونس در آن قدم گذاشته است.

میزان مشارکت مردم تونس در انتخابات پارلمانی این کشور با انصراف جوانان به ۴۱.۳ درصد رسید.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۸ مهر ۱۳۹۸ / ۱۱:۲۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 98071813797
  • خبرنگار : 71496