به گزارش ایسنا، بر اساس اظهار دکتر علی رجب پور، مدیر ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره)، هدف از اجرای این پروژه مطالعات ژئوفیزیک محدوده کیبر کوه بیرجند با استفاده از روش RS/IP است که این پروژه در قالب یک قرارداد پژوهشی به ارزش ۶۰۰ میلیون ریال انجام گرفته که در صورت مثبت بودن تحقیقات اولیه، پروژه تکمیلی به مبلغ چهار میلیارد ریال منعقد خواهد شد.
وی درخصوص اهداف اجرای این پروژه افزود: با توجه به اینکه مطالعات زمینشناسی در محدوده موردنظر نشاندهنده وجود آنومالیهایی از طلا بهصورت رگهای است، پیشنهاد مطالعات دقیقتر و بررسی وضعیت موجود مطرح شد و با توجه به قابلیتهای روشهای ژئوفیزیک در ارزیابی پتانسیلهای معدنی، برداشتهای ژئوفیزیک در دستور کار قرارگرفته است و از آنجاییکه مطالعات انجامشده نشاندهنده وجود طلا در رگهها است و فلز طلا قابلیت هدایت الکتریکی دارد، استفاده از روش RS/IP مدنظر قرار گرفت تا بررسی گسترش عرضی و عمقی رگه اصلی طلا در محدوده موردمطالعه صورت پذیرد.
دکتر اندیشه علی مرادی، عضو هیئتعلمی گروه مهندسی معدن دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) و مجری پروژه درباره توجیه فنی و اقتصادی اثربخشی پروژه گفت: در صورت اخذ نتایج مفید و مؤثر از مطالعات ژئوفیزیک، طرح شبکه حفاری اکتشافی پیادهسازی خواهد شد. لذا حفاریهای اکتشافی با دید دقیقتر و با آشنایی بیشتر از نقاط طلادار احتمالی صورت خواهند گرفت و از نگاه کور در طراحی شبکه حفاری جلوگیری میشود و این امر به کاهش قابلتوجه هزینه حفاریهای اکتشافی با هدفمند بودن آنها کمک خواهد کرد.
انتهای پیام
انجام مطالعات ژئوفیزیکی یافتن رگه اصلی طلا در کیبر کوه
پروژه مطالعات ژئوفیزیکی برای بررسی گسترش عرضی و عمقی رگه اصلی طلا در منطقه کیبر کوه در۷۰ کیلومتری جنوب غربی شهرستان خواف در استان خراسان رضوی (نزدیک به مرز ایران و افغانستان) توسط پژوهشگران دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) در حال انجام است.