به گزارش ایسنا، محمود واعظی - رییس دفتر رییس جمهور – پیش از ظهر چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسش ایسنا درباره تحولات اخیر منطقه و موضع کشور ترکیه درباره مناطق شمال شرق سوریه و همچنین اعلام آمریکا در خصوص خروج نیروهایش از این مناطق گفت: نظر جمهوری اسلامی ایران این است که باید همه تلاش کنیم تا مسائل و مشکلات سوریه از طریق مذاکره حل شود و از طرف دیگر نیز نیروهای خارجی از جمله آمریکاییها که بدون هماهنگی با دولت سوریه در آنجا حضور دارند و حضورشان باعث ایجاد ناامنی شده است، این مناطق را ترک کنند.
وی با اشاره به اعلام رییس جمهوری آمریکا در خصوص برنامههای این کشور در زمینهی خروج نیروهایش از مناطق شمال شرقی سوریه، خاطر نشان کرد: الان که آقای ترامپ اعلام کرده است که میخواهد این مناطق را ترک کند، گرچه این اعلام برای چندمینبار صورت گرفته است اما ما کاملا از آن استقبال میکنیم. همچنین استقبال میکنیم که آمریکاییها هم از آنجا و هم از مناطق دیگری که در آنجا نیرو دارد، خارج شود.
واعظی اضافه کرد: کشورهای مختلف نیز خود میتوانند با هم مذاکره و تفاهم کنند و اگر مشکلی دارد، مشکلاتشان را خودشان برطرف نمایند.
رییس دفتر رییس جمهور درباره سیاستهای دولت ترکیه در خصوص مناطق شمال شرقی سوریه که اخیرا بیان شده است، گفت: ما نگرانیهای ترکیه را که در مرزشان با سوریه دارند، میدانیم و با آنها در این خصوص صحبت کردهایم اما درباره اینکه بخواهند با لشگرکشی امنیت را به وجود آورند، تحلیل و شناخت ما از شرایط منطقه این است که این اقدام به ضرر منطقه است و امنیت نیز با آن به وجود نمیآید.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره انتشار برخی اخبار در خصوص پیشنهاد عربستان برای رفع تنشها میان دو کشور اظهار کرد: فکر میکنم که منطقه ما نیاز به آرامش و فضایی دارد که در آن بتوانیم با یکدیگر گفتوگو کنیم.
واعظی با تأکید بر اینکه بحران یمن بسیار طولانی شده است و عملا مسلمان کشی در این کشور در حال انجام است، خاطر نشان کرد: فرقی نمیکند که چه کسی کشته شود؛ از هر طرف که کشته شوند یک مسلمان جان خود را از دست میدهد. بر این اساس موضع جمهوری اسلامی ایران از روی اول بر این بوده که تلاش کنیم آتشبس حاکم شود و مذاکره برای صلح برقرار شود. در گذشته عربستان سعودی فکر میکرد که در مدت کوتاهی با کمک نیروهای هوایی خود و همچنین کمکهایی خارجی میتواند به سرعت یمن را ببلعد و به هدفگذاری خود دست یابد.
رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به طولانی شدن جنگ یمن افزود: امروز جنگ یمن وارد پنجمین سال خود شده است و ما فکر میکنیم که الان با توجه به شرایط موجود و اوضاع منطقه عربستانیها نیز آرام آرام به نقطهای رسیدهاند که معتقدند جنگ نمیتواند سرنوشت این بحران را تعیین کند، بلکه آنچه که میتواند در سرنوشت این بحران تأثیرگذار باشد، مذاکره است؛ جمهوری اسلامی ایران از این موضع استقبال میکند و اینکه طرف مقابل اعلام آتشبس کرده است استقبال میکنیم و اگر عربستانیها هم درموضوع روابطشان با ما و هم جنگ با یمن جدی هستند، آن را یک گام مثبت تلقی میکنیم.
وی همچنین در پاسخ به پرسش دیگر ایسنا درباره وضعیت پایبندی اروپاییها به تعهدات برجامی خود و توجه آنها به اعلام ایران در خصوص احتمال برداشتن گام چهارم کاهش تعهدات برجامی اظهار کرد: گام سوم مهمترین گام جمهوری اسلامی ایران در کاهش تعهدات خود بود؛ گرچه در ابتدا طرف مقابل فکر میکردند که این تصمیم صرفا تحقیق و پژوهش است اما زمانی که سازمان انرژی اتمی وارد عمل شد و فعالیتهای خود را در بخشهای مختلف عملی کرد و اینکه آژانس بینالمللی انرژی اتمی بعد از بازدید، آن را تأیید کرد شرایط با تغییر مواجه شد.
واعظی ادامه داد: در جریان سفر اخیر رئیس جمهوری به نیویورک، هم روسای جمهور و نخستوزیرهای کشورهای اروپایی که با آقای روحانی دیدار داشتند و هم دبیرکل سازمان ملل درخواست اساسی از ما داشتند تا گامهای اساسی که در حال برداشتن هستیم را متوقف کنیم؛ ما نیز به آنها اعلام کردیم که اگر آنها به تعهدات خود براساس برجام عمل کنند، ما نیز آمادگی داریم تا به آنچه که تعهد کردهایم بازگردیم.
رئیس دفتر رئیس جمهور تصریح کرد: گام سوم تأثیرات بسیار زیادی گذاشته است و تماسهای متعددی با ما حاصل شده که این تماسها از راههای مختلف و به صورت مرتب بوده و همچنان نیز ادامه دارد؛ ما آماده هستیم پیامی که ایران در گام سوم برای اعضای برجام و سایر کشورها ارسال کرده است زودتر مورد توجه قرار بگیرد.
به گزارش ایسنا، واعظی در بخش دیگری از صحبتهای خود در پاسخ به پرسشی درباره اقدامات انجام شده از سوی دولت تدبیر و امید در زمینه تحقق دولت الکترونیک گفت: دولت الکترونیک همواره مورد توجه دولت تدبیر و امید بوده است؛ زمانی که من در وزارت ارتباطات حضور داشتم تحقق دولت الکترونیک از اولویتهای من بود و زیرساختهای تحقق دولت الکترونیک را در این وزارتخانه آماده کردیم. بعد از تأمین زیرساختها موضوع خدمات دستگاهها مطرح میشود که دستگاههای مختلف باید خود را برای ارائه خدمات در بستر دولت الکترونیک آماده کنند.
وی ادامه داد: ارائه خدمات دستگاهها در بستر دولت الکترونیک در حال انجام است و آقای رئیس جمهوری نیز دو دستگاه را مأمور کردهاند که کار را به صورت جدیتر دنبال کنند. این دستگاهها عبارتند از وزارت ارتباطات و سازمان امور اداری و استخدامی؛ هر دو دستگاه مسئول پیگیری تحقق دولت الکترونیک شدهاند و به صورت مرتبط نیز به آقای روحانی گزارش میدهند. فکر میکنیم باید به گونهای پیش برویم که تا سال آینده تمامی دستگاهها بتوانند خدمات خود را در بستر دولت الکترونیک ارائه دهند.
رئیس دفتر رئیس جمهور در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره واکنش برخی از چهرههای سرشناس به صحبتهای اخیر رئیس جمهوری که درباره افزایش 40 درصدی ارزش پول ملی نسبت به سال گذشته مطالبی را بیان کرده بود، گفت: صحبتهای رئیس جمهوری براساس گزارشی بود که در آن ایام بانک مرکزی ارائه کرد. در گزارش بانک مرکزی، روزهای مختلف در سال گذشته آمده بود و قیمت ارز در بازار در هر روز مشخص شده است. براساس این گزارش و مقایسهای که میان روزهای سال گذشته و روزهای سال جاری انجام شده این نتیجه حاصل شد که قیمت ارز به میزانی کاهش یافته و پول ملی نیز تقویت شده است.
واعظی ادامه داد: من باید این سوال را از همان افرادی بپرسم که زمانی که قیمت ارز حتی در زمانی به 19 هزار تومان رسید، آنها دولت را مورد هجمه قرار میدادند و از وضعیت بازار ارز انتقاد میکردند و امروز که قیمت ارز به 11 هزار تومان رسیده و ثباتی پیدا کرده است، به هیچ وجه حاضر نیستم این موضوع را بپذیرم. به نظر من اگر رسانهها صحبتهای دوستانی که همه از یک جناح هستند را برای مردم منتشر کنند مردم با ماهیت آنها بیشتر آشنا میشوند.
به گزارش ایسنا، رئیس دفتر رئیس جمهور در بخش دیگری از صحبتهای خود در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه گفته میشود 100 نفر از آقازادهها و فرزندان مسئولان بورسیه تحصیلی گرفتهاند با بیان اینکه تاکنون چنین موضوعی را نشنیدهام، تأکید کرد: قطعا به دلیل آنکه این موضوع را نشنیدهام و اگر چنین موضوعی مطرح بود حتما در جریان آن قرار میگرفتم، موضوع بورسیه تحصیلی 100 آقازاده را تکذیب میکنم. اگر مدارک چنین اتفاقی در اختیار دولت قرار بگیرد با توجه به اینکه من در جریان نظرات دولت و آقای رئیس جمهوری هستم حتی اگر یک نفر هم به ناحق بورسیه گرفته باشد و حق دیگری را خورده باشد بلافاصله جلوی آن گرفته میشود.
وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا برای وزارتخانههای صنعت و بازرگانی دو وزیر به مجلس معرفی میشوند، اظهار کرد: وقتی تصمیمی درباره یک وزارتخانه گرفته میشود، این تصمیم بر کار، کارکنان و مدیران آنها تأثیرگذار است؛ ما انتظار داشتیم که شورای نگهبان بلافاصله بعد از مصوبه مجلس، هفته گذشته با اولویت این موضوع را بررسی و نظر خود را درباره آن اعلام کند که این موضوع در دستور هفته گذشته این مجموعه قرار نگرفت اما امروز براساس آنچه اعلام شد اعلام نظر درباره مصوبه مجلس در خصوص تأسیس وزارت بازرگانی در نوبت رسیدگی در شورای نگهبان بوده که هنوز از نتیجه آن اطلاعی ندارم.
واعظی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه با توجه به تحریم صادرات غیرنفتی ایران توسط چین، آیا شاهد نوساناتی در نرخ ارز خواهیم بود، اظهار کرد: در حال حاضر ما تحریم جدیدی از طرف چین، اروپا و بسیاری از کشورها نداریم بلکه آمریکا یکسری فشارها به این کشورها وارد میکند و این فشارها باعث ایجاد محدودیتهای میشود. با این حال ما نیز راههایی را بلد هستیم که میتوانیم این محدودیتها را دور بزنیم. به همین دلیل مشاهده میکنیم که بعد از اینکه سختترین فشارها را بر ما وارد کرده اند هیچ تأثیری در بازار ارز و کالا نیفتاده است. ما در دولت به دنبال آن هستیم که از فرصتها استفاده کنیم و حتی قیمت ارزش و کالا ممکن است مقداری پایینتر بیاید.
رئیس دفتر رئیس جمهور همچنین در پاسخ به پرسش دیگری درباره وضعیت کارخانجات هپکو، هفت تپه، کنتورسازی قزوین و آذراب اراک و استمرار اعتراضات کارگران این کارخانه ها اظهار کرد: دولت تدبیر و امید هیچ گاه مخالف این نبوده که اگر کارگران در محیط کاری خود اعتراضی داشتهاند آن را بیان نکنند؛ کارگران مانند اقشار دیگر باید مطالبات و خواستههایشان مورد توجه دولت و مسئولان قرار بگیرد و این حق آنهاست.
وی ادامه داد: ما هم در ریاست جمهوری و هم در دولت به موضوعات مربوط به کارگران رسیدگی کرده و رسیدگی میکنیم و استانداران نیز مرتبا در حال بررسی موضوعات مربوط به کارگران هستند. گاهی اوقات اتفاقاتی در حوزه کارگری میافتد که همه آن مربوط به دولت نیست بلکه نیاز است تا دولت و قوه قضاییه با همفکری کنند و انشاءالله ما در حال دنبال کردن موضوعات مربوط به کارگران هستیم.
واعظی در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت پرداخت حقوق کارگران هفت تپه تصریح کرد: این کارگران، کارگران دولت نیستند بلکه کارگران بخش خصوصی هستند و بخش خصوصی آن را خریداری کردهاند؛ حال این بخش در اداره آن بنگاه با مشکلاتی مواجه است و ما به عنوان دولت نمیگوییم که این موضوع به ما ارتباطی ندارد بلکه به دنبال رسیدگی به وضعیت موضوع هستیم. ممکن است این موضوع با توجه به مشکلاتی که وجود دارد برای صاحب بنگاه آنقدر اهمیت نداشته باشد اما کارگرانی که برای آن صاحب بنگاه کار میکنند، برای دولت خیلی با ارزش هستند. ما همه تلاشمان را میکنیم تا حتی یک کارگر هم بیکار نشود.
انتهای پیام