قاسم محبعلی، در گفت وگو با ایسنا، در مورد سیاستهای دولت ترامپ در ارتباط با موضوع خاورمیانه از جمله بحث سوریه خاطرنشان کرد: طی سالهایی که ترامپ مسئولیت امور در کاخ سفید را بر عهده گرفته است، بر اساس آنچه که تاکنون مشاهده کردهایم او به سیاست از دریچه منافع و دریافتهای شخصی خود نگاه میکند تا از نگاه اتاقهای فکر نخبگان آمریکایی و سازمانهایی که در آمریکا در ارتباط با موضوع سیاست و تحولات بینالملل فعالیت میکنند. این موضوع باعث شده که چالشهایی بین او، کنگره، وزارت خارجه، وزارت دفاع، CIA و حتی حامیان او در انتخابات گذشته به وجود آید.
وی با بیان اینکه ترامپ سیاست آمریکا را یک امر ملی نمیبیند و بیشتر به دنبال اهداف و تمایلات شخصی خود است، تصریح کرد: این نوع نگاه ترامپ چالش جدیدی را برای سیاستهای خاورمیانهای آمریکا اضافه کرده است و داشتن این تصور که آیا تصمیمات ترامپ مطابق با سیاستهای واقعی آمریکا هست یا نه؟ موضوع سختی است.
این کارشناس مسائل غرب آسیا، در مورد مباحث منتشر شده از سوی ترامپ در مورد خروج نیروهای نظامی آمریکا از شمال سوریه اظهار کرد: به نظر میرسد که مطرح شدن مجدد این موضوع از سوی ترامپ به منظور انحراف افکار عمومی این کشور از موضوع استیضاح وی است. در واقع او تلاش کرده یک بحران جدید را ایجاد کند تا نگاه افکار عمومی و همچنین نمایندگان کنگره آمریکا را به سمت دیگری سوق دهد. رفتار ترامپ در ارتباط با این موضوع مانند یک بچه لجباز است که میگوید اگر من را در داخل بیش از این تحت فشار قرار دهید و موضوع استیضاح را دنبال کنید، در عرصه سیاست خارجی چالش جدیدی را ایجاد می کنم. اصرار کنونی او برای خروج نیروهای نظامی آمریکا از سوریه و خالی کردن پشت کردها به منظور ایجاد جنگ جدید در این منطقه در این راستا است .
این دیپلمات پیشین کشورمان با بیان اینکه نمیتوان گفت که ترامپ دارای برنامه درازمدت در ارتباط با مسائل خاورمیانه است و به نظر میرسد که سیاستهای تعیین شده از سوی وی بیشتر متکی بر جنبه احساسات است، اظهار کرد: چند ماه پیش نیز ترامپ وقتی که در داخل آمریکا با بحرانی روبرو شده بود موضوع خروج نیروهای نظامی آمریکا از سوریه را مطرح کرد که این موضوع به نتیجه نرسید. بنابراین شاید بتوان گفت تصمیم کنونی ترامپ برای خروج نیروهای آمریکا از سوریه متاثر از برنامه و استراتژی مشخصی نیست.
انتهای پیام