به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه واشنگتن پست، این تصمیم در حالی از سوی دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا گرفته شده که ترکیه خود را برای انجام حملهای علیه نیروهای کرد متحد آمریکا در منطقه شمالی سوریه آماده میکند.
وزارت خارجه آلمان در بیانیهای اعلام کرد: هرگونه اقدام یکجانبه باعث بروز پیامدهای چشمگیر انسانی میشود و شرایط را برای بازگشت داوطلبانه و امن آوارگان به منطقه ایجاد نمیکند. این اقدامات همچنین باعث تضعیف ثبات در منطقه و اقدامات مستقیم ما میشود.
نوربرت روتگن، رئیس کمیته امور خارجی پارلمان آلمان در این باره گفت: خروج سربازان آمریکایی از شمال سوریه یک اقدام بیثبات کننده و غیرمنتظره سیاست خارجی دیگر از سوی ایالات متحده است که اعتبار و ثبات آمریکا را در سراسر منطقه مخدوش میکند. تهاجم برنامه ریزی شده ترکیه در تضاد با قوانین بین المللی است.
مایا کوچیجانجیچ، سخنگوی کمیسیون اروپایی بدون اشاره به ترامپ گفت: از سرگیری خصومتهای مسلحانه در شمال شرق سوریه نه تنها باعث دردسر و آسیب دیدن بیشتر غیرنظامیان و بی خانمانی و آوارگی آنها میشود بلکه خطر تضعیف اقدامات کنونی سیاسی را در پی دارد.
سیاستمداران اروپایی نسبت به بازگرداندن افرادی که ممکن است تهدید تروریستی برای کشورهایشان باشند، مردد هستند. رهبران اروپایی نگران این هستند که دادگاه های ملی نتوانند شبه نظامیان سابق را بابت فقدان ادله و شواهد کافی محاکمه کنند.
توبیاس اشنایدر، محقق در موسسه سیاست عمومی جهانی مستقر در برلین گفت: اروپایی و جامعه بین المللی به صورت گستردهتر از مسئولیت مربوط به درگیریها در منطقه شانه خالی میکنند.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین درباره تصمیم آمریکا در خروج کامل نیروهای این کشور از شمال سوریه ابراز تردید کرد و گفت: این مساله مهم است که از انجام هرگونه اقدامی که ممکن است باعث اشکال و مانع در روند سازش در سوریه شود، اجتناب شود.
انتهای پیام