به گزارش ایسنا، دکتر رحیم احسانی در نشست خبری امروز با اشاره به توانمندی این پژوهشگاه در زمینه طراحی و ساخت پیش رانشهای فضایی افزود: برای آن که ماهواره را در مدار قرار دهیم و همچنین کنترل وضعیت انجام دهیم و یا جابجایی مداری داشته باشیم و همچنین برد حاملهای فضایی را افزایش دهیم، نیاز است تا به دانش فنی ساخت پیشرانهای ماهواره دسترسی داشته باشیم.
وی طراحی و ساخت بلوک انتقال مداری را از دیگر توانمندیهای پژوهشگاه فضایی نام برد و تصریح کرد: بر این اساس ما موفق به عرضه مدل کیفی بلوک انتقال مداری تا پایان سال خواهیم شد.
احسانی خاطر نشان کرد: این بلوک توان ما را از ۴۰۰ کیلومتر به ۷ هزار کیلومتر افزایش خواهد داد.
رئیس پژوهشکده سامانههای فضایی با تاکید بر این که بر روی مدل کیفی این محصول بیش از ۳۵ تست کیفی انجام شده است، اظهار کرد: با انجام تستهای تکمیلی و دو تست زیرمداری نقش و عملکرد این سامانه را به اثبات خواهیم رساند.
احسانی، دستیابی به دانش فنی ساخت تراسترها را از دیگر توانمندیهای این پژوهشگاه نام برد و گفت: ماهوارهها برای آن که در مدار کنترل شوند و یا انتقال مداری در آن صورت گیرد، این مهم با استفاده از این محصول خواهد بود.
معاون پژوهشکده سامانههای فضایی پژوهشگاه فضایی با اشاره به استفاده از بالونهای فضایی در ایام اربعین، خاطر نشان کرد: بالونهای فضایی یکی از محورهای فعالیت پژوهشی این پژوهشگاه است که برای مدیریت بحران در شرایط بحرانی کاربرد دارد.
وی با بیان این که این سامانه از سال ۹۵ تا ۹۷ در مسیر حرکت زوار اربعین خدمات ارتباطی را به زائران ارائه میداد، اظهار کرد: در اربعین ۹۶ نیز این بالونها خدمات ارتباطی به زوار ارائه دادند، ولی بعد از آن با رخداد زلزله سرپل ذهاب بالونهای فضایی این پژوهشگاه به مدت دو ماه در منطقه فعال شدند.
احسانی، کاربرد این سامانه را در سیل نوروز ۹۸ از دیگر کاربردهای این بالونها نام برد و اظهار کرد: بالونهای فضایی در ارائه سه سرویس در حوزههای مخابراتی، تقویت بیسیمها و پایش و تصویربرداری قابل بهره برداری هستند، ضمن آن که ما استفاده از این بالونها را در آزمایشگاه زیر مداری در حوزه فضایی در دستور کار داریم.
انتهای پیام