به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن، فرانسه برای همپیمانان خود سندی شامل چهار شرط را برای به رسمیت شناختن انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری سوریه تنظیم کرد که از جمله آنها نظارت کامل سازمان ملل بر انتخابات پارلمانی سال آتی و ریاست جمهوری سال ۲۰۲۱ است و در صورتی که این شروط محقق نشوند "انتخابات آتی سوریه قانونی نخواهند بود."
این شروط شامل تقویت اقداماتی برای اعتمادسازی با هدف ایجاد فضا و محیط امن و بیطرف پیش از برگزاری انتخابات، هنگام اجرای آن و پس از آن است تا اعتبار انتخابات تامین شده و حقوق تمامی طرفها حفظ شود. این شرط شامل آتشبس و آزادی زندانیان است.
وجود تضمینهایی برای تایید حضور و مشارکت آوارگان و پناهجویان در مراکز رایگیری و نیز جلسات آموزش و آگاهیبخشی برای انتخابات از جمله شروط پاریس است.
همچنین فرانسه با توجه به حضور ۱۲ میلیون پناهجوی خارجی و آواره داخلی در سوریه وجود شرایط قانونی و اجرایی آسانی را برای رایگیری شرط کرده و اینکه همه شهروندان سوری با رویکردهای سیاسی مختلف بتوانند رای دهند و نیز حق کاندیداتوری آنها در انتخابات آتی حفظ شود، بسیار بااهمیت دانست.
شرط پایانی فرانسه نیز نظارت سازمان ملل بر انتخابات و ایجاد فضای بیطرفی در روند انتخابات است.
پاریس تاکید دارد، نظارت سازمان ملل باید جامع بوده و شامل ساماندهی و برگزاری انتخابات همراه با حمایت سازمان ملل از فضای انتخاباتی ایمن و نظارت این سازمان بر انتخابات با دقت بالا جهت جلوگیری از هرگونه دستکاری در آراء و برگزاری انتخابات به شکلی مناسب در مرحله پس از درگیریها در این کشور باشد.
این شروط پس از اعلام تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه متشکل از ۱۵۰ تن و صحبت دوباره از عادیسازی با دمشق مطرح شدند. همچنان دو کشور آمریکا و انگلیس به تلاشهای خود برای به انزوا کشاندن دولت سوریه در منطقه و جهان ادامه میدهند و در مقابل روسیه تلاش میکند دولت سوریه را به اتحادیه عرب بازگرداند.
انتهای پیام