علی عربنژاد در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به بهرهمندی معلولان از کمک هزینه تحصیلی، گفت: در حال حاضر 1579 نفر از معلولین با معلولیتهای مختلف در سطح استان در مقاطع مختلف پیش دبستانی، ابتدایی و ... مشغول به تحصیل و مشمول دریافت کمک هزینه تحصیلی بهزیستی هستند.
عرب نژاد ادامه داد: کمک هزینه تحصیلی ماهیانه پرداختی به دانشآموزان معلول با در نظر گرفتن معیارهایی از قبیل شدت معلولیت، سطح تمکن مالی خانواده، تعداد اعضا معلول خانواده و ..... پرداخت میشود.
وی تصریح کرد: حوزه توانبخشی در راستای اجرای قانون جامع حمایت از حقوق معلولان، همواره در صدد تدوین برنامههایی است که با استعانت از آنها شرایط ورود افراد معلول به زندگی عادی و استفاده از امکانات موجود در جامعه را فراهم کند و به این جهت اولویت بخشیدن به خدمات آموزشی، پرداخت کمک هزینه تحصیلی به دانشآموزان و دانشجویان معلول نیازمند را در دستور کار خود قرار داده است.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی بیان کرد: هدف از پرداخت کمک هزینه تحصیلی به دانشآموزان و پرداخت شهریه دانشگاه به دانشجویان، تشویق و تقویت انگیزههای تحصیلی در بهبود کیفیت زندگی و رشد افراد توانمند در جامعه است.
عرب نژاد با بیان اینکه دانشجویان معلول تحت حمایت بهزیستی استان در حال حاضر تقریبا 150 نفر هستند که در دانشگاههای دولتی و غیردولتی در حال تحصیل هستند، افزود: همه ساله درصد قابل ملاحضهای از اعتبار تامین وسایل کمک توان بخشی، صرف خرید سمعک مورد نیاز ناشنوایان و سایر قطعات و تجهیزات مرتبط با آن میشود به گونهای که در چند سال گذشته این اداره کل در ارائه وسیله کمک توان بخشی مذکور به جامعه تحت پوشش خود هیچ گونه مشکلی نداشته و برای مددجویان نیازمند این وسیله به طور رایگان یا با مشارکت خانواده در اختیار آنان گرفته است.
وی با اشاره به ارائه وسایل کمک توانبخشی ویژه معلولان کم شنوا و ناشنوا شامل سمعک، باطری سمعک و قطعات پروتز حلزون شنوائی، اظهار کرد: 81 عدد سمعک و 3600 بسته باطری سمعک برای استفاده توانخواهان ناشنوا و کم شنوا با اولویت کودکان نیازمند، دانشآموزان و دانشجویان خریداری و توزیع شده و بالغ بر 800 میلیون ریال به تهیه و توزیع سمعک و قطعات جانبی این وسایل اختصاص یافته است.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با اشاره به بهرهمندی از کمک موردی ( ایاب و ذهاب، درمان، ضروریات زندگی، ازدواج و غیره، افزود: بهرهمندی از معافیت از خدمت سربازی یک نفر از اعضاء خانواده در صورت داشتن شرایط لازم و بهرهمندی از خدمات آموزشی مراکز روزانه (مرکز خانواده وکودک ناشنوا و کم شنوا) در صورت داشتن شرایط از دیگر مواردی است که به این افراد تعلق میگیرد.
عرب نژاد بیان کرد: در حال حاضر 48 کودک ناشنوا و کم شنوا از خدمات آموزشی، توانبخشی و حمایتی مرکز خانواده و کودک ناشنوا و کم شنوای آوای فرشتگان (بیرجند) بهره مند میشوند.
وی ادامه داد: مرکز خانواده و کودک ناشنوا و کم شنوای قاین که از مهرماه 95 در شهرستان قاین شروع به فعالیت کرده و در حال حاضر 15 کودک ناشنوا و کم شنوا از خدمات آموزشی، توانبخشی و حمایتی آن بهره مند میشوند.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی تصریح کرد: بهرهمندی از خدمات وام اشتغال، بهرهمندی از کمک هزینه ساخت و خرید مسکن، بهرهمندی از خدمات رفاهی تدارک دیده شده از سوی بهزیستی شامل برگزاری اردوهای فرهنگی، تفریحی و غیره از دیگر خدمات قابل ارائه به این افراد است.
عرب نژاد یادآور شد: حتی یک ثانیه را برای تشخیص معلولیت شنوایی نباید از دست داد چرا که 50 درصد علت کم شنواییها در ایران به علت وراثت و ژنتیک است، بنابراین مشاوره والدین میتواند از تولد چنین کودکانی جلوگیری کند.
انتهای پیام