به گزارش ایسنا، دکتر حسین صمیمی امروز در مراسم آغاز هفته جهانی فضا با تاکید بر اینکه امسال هفته جهانی فضا را در حالی آغاز میکنیم که فعالیتهای صلح آمیز ایران مشمول تحریمهای آمریکا شده است، افزود: این تحریمها جزئی از فشار حداکثری این کشور بر ایران است؛ ولی ما با رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و با تکیه بر همت جوانان بهزودی بی اثر بودن این تحریمها را به جهانیان آشکار خواهیم کرد.
وی تعامل سیستماتیک میان بازیگران بخش فضایی را از ضروریات امروز صنعت فضایی کشور نام برد و یادآور شد: در حالیکه همه دستگاههای اجرایی با مسائل بودجه درگیر هستند، نیاز است تا استفاده حداکثری از سرمایهگذاریهای صورت گرفته در ایجاد زیرساختها توسط دستگاههای اجرایی احساس شود و نیاز است تا بستری مناسب برای همافزایی دانش اندوختهشده ایجاد شود.
صمیمی تاکید کرد: زمان آن رسیده است که با تدوین یک الگوی مشارکتی علمی و استفاده حداکثری از امکانات موجود گامهای بعدی برای ساخت ماهوارههای سنجشی و مخابراتی را برداریم و از فواید این اقدام که کاهش هزینهها و سرعت بخشیدن به اجرای پروژهها است، بهرهمند شویم.
رئیس پژوهشگاه فضایی با ارائه پیشنهادی به سازمان فضایی گفت: هر ساله مراجع جهانی نجومی با توجه به ضروریات دنیا شعاری را انتخاب میکنند و پیشنهاد میشود که سازمان فضایی ایران نیز بر اساس ضروریات کشور یک شعار محلی را اعلام کند.
صمیمی، «اتحاد ایرانی برای ساخت ماهواره ایرانی» را یک شعار پیشنهادی محلی برای کشور دانست و افزود: با طرح این شعار امیدواریم که ماهواره بعدی یک ماهواره مشارکتی باشد که در کشور ساخته میشود.
صمیمی، توسعه خدمات فضاپایه را در دستور کار پژوهشگاه فضایی نام برد و یادآور شد: بر این اساس با همکاری وزارت کشور برآورد خسارات ناشی از سیل ۹۸ را با استفاده از فناوری فضایی انجام دادیم و در این همکاری ۱۵۰۰ میلیارد تومان صرفهجویی شد. چرا که با استفاده از فناوری فضایی هزینههای پرداخت شده برای سیل در جاهایی هزینه شد که باید پرداخت میشد.
رئیس پژوهشگاه فضایی از تحویل ماهواره"ناهید ۱" به سازمان فضایی خبر داد و افزود: در حال حاضر تعامل برای پرتابگر در حال انجام است.
وی با بیان اینکه ماهواره "پارس ۱" نیز تا پایان سال جاری تکمیل خواهد شد، ادامه داد: ایستگاه اخذ تصاویر نیز در دستور کار پژوهشگاه قرار دارد و این امر با همکاری سازمان جغرافیایی ایران انجام خواهد شد.
به گفته وی بر اساس تعاملات صورت گرفته، قرار است از زیرساختهای سازمان جغرافیایی برای ایجاد ایستگاههای اخذ تصاویر ماهوارهای استفاده شود.
رئیس پژوهشگاه فضایی اضافه کرد: بلوک انتقال مداری به اتمام رسیده است و بر روی نمونه کیفی آن ۳۵ آزمون انجام شده است.
وی همچنین با تاکید بر ضرورت توجه به سرریز دانش فناوری فضایی در سایر حوزهها گفت: این امر در دستور کار پژوهشگاه فضایی قرار دارد و برای این منظور کمیته ویژهای از پیشکسوتان این حوزه تشکیل شده است.
صمیمی خاطرنشان کرد: در آینده نزدیک خبرهای خوشی در زمینه عقد قرارداد همکاری با سایر دستگاهها چون حوزههای پتروشیمی، خودروسازی و هواشناسی اعلام خواهد شد.
انتهای پیام