رضازاده در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه این قانون مشمول معادن خراسان شمالی نیز می شود، افزود: اگر مرمر به صورت خام از کشور خارج شود باید عوارض 20 درصدی پرداخت شود.
وی در پاسخ به این سوال که بنا به گفته معدن کاران مشتریان چینی و ایتالیایی سنگ های مرمر فرآوری شده در داخل کشور را قبول ندارند، اظهار کرد: به دنبال آن هستیم تا یک واحد فرآوری برای مواد معدنی در این استان توسط بخش خصوصی راه اندازی کنیم اما تاکنون سرمایه گذاری برای ایجاد این واحد تولیدی اعلام آمادگی نکرده است.
رضازاده ادامه داد: مهم ترین عامل تاثیرگذار بر عدم تمایل سرمایه گذاران جهت راه اندازی واحد فرآوری مواد معدنی در خراسان شمالی اعطای تسهیلات با نرخ 18 درصد است که این نرخ، رقم بالایی است.
وی اظهار کرد: در سفر رئیس جمهور به خراسان شمالی نیز این ضرورت استان مطرح شد اما تسهیلاتی که برای سرمایه گذاری در این حوزه در نظر گرفته شد، آن نیز 18 درصد بود.
این مقام مسئول تصریح کرد: طی این سفر، ایمیدرو(سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران) نیز سرمایه گذاری در حوزه صنایع معدنی فلزی را تعهد کرده است که سنگ های تزئینی مرمر شامل حال آن نمی شود.
وی خاطرنشان کرد: با توضیحات داده شده پیش بینی شود فعلا واحد فرآوری سنگ های معدنی در استان راه اندازی نشود و باید فکری به حال معادنی همچون مرمر کرد.
معاون امور صنایع و معادن خراسان شمالی با اشاره به اینکه 9 معدن مرمر در این استان وجود دارد، گفت: میزان تولید آن ها دو هزار تن در سال است این درحالیست که ذخایر مرمر در این معادن 500 تا 600 هزار تن است.
انتهای پیام