به گزارش ایسنا، گلبدین حکمتیار، از نامزدان انتخابات ریاست جمهوری افغانستان امروز در یک نشست خبری گفت آمار کمیسیون انتخابات افغانستان از شمار رایدهندگان "دروغین و جعلی" است.
او گفت مشارکت در بعضی از ولایتها چنان نیست که اعلام شده و کمیسیون به نحوی "غیر حرفهای" این ارقام را پذیرفته و اعلام کرده است.
حکمتیار گفت در شماری از ولایتها صندوقها به نفع تیم دولت به رهبری اشرف غنی پر شدهاند و به باور او "دو سوم رای تیم دولتی جعلی، تقلبی و خیالی است."
حکمتیار گفت: "اگر کسی توانست این تعداد کارت رای شماری از ولایتها را که به نفع تیم دولتی درج شده به رویت عکس و رنگ انگشت، واقعی و غیر جعلی ثابت کند، حاضرم نتیجه انتخابات را بپذیرم."
به گزارش بی.بی.سی او با انتقاد از عملکرد کمیسیون انتخابات گفت: "چرا صدها هزار افغان واجد شرایط که خواهان مشارکت بودند و به محل رایدهی هم رفتند به دلیل نامعقول و غیر قابل توجیه از حق مسلم رایدهی محروم شدند؟"
کمیسیون مستقل انتخابات شناسنامههای بدون برچسب یا استیکر را برای رای دادن معتبر ندانست در حالی که حکمتیار خواسته بود چنین شناسنامههایی نیز معتبر باشند.
فرامرز تمنا، از دیگر نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری افغانستان نیز امروز گفت "رایهای پاک از رایهای ناپاک باید تفکیک شوند" و ستاد انتخاباتی او حتی یک رای بدون بیومتریک را هم نمیپذیرد.
او همچنین خواستار اعلام زودهنگام نتایج شد و گفت نتایج ابتدایی باید تا پایان هفته جاری اعلام شود: "تقویم انتخاباتی براساس پیش بینی ۹ میلیون اشتراک کننده در روز انتخابات محاسبه شده بود اما با اشتراک دو میلیون نفر در روز رایدهی باید تقویم انتخابات تعدیل شود."
لطیف پدرام، یکی دیگر از نامزدهای انتخابات، آمریکا را به مداخله در امور انتخابات افغانستان متهم کرد و گفت: "برای آمریکاییها، برای سفیرشان و برای اتحادیه اروپا میگویم که گزینشی در افغانستان برخورد نکنند." او گفت در صورتی که آمریکا گزینشی برخورد کند و باعث بحران شود با آمریکا مقابله خواهد کرد.
در همین حال کمیسیون انتخابات افغانستان میگوید نامزدها نباید با پیشدستی در قضاوت، چنین دستاوردی را خدشهدار سازند.
مولانا عبدالله، عضو کمیسیون انتخابات افغانستان امروز در یک نشست خبری گفت: "شکایات در این انتخابات کم بوده و ما تعهد میکنیم که رای تقلبی و بدون بیومتریک را باطل اعلام کنیم."
او از نامزدها خواست از "گفتار غیر مسئولانه" و "پیش از وقت" درباره عملکرد کمیسیون انتخابات بپرهیزند و "چنین دستاوردی را به دلیل مطالعه نکردن، نداشتن معلومات و یا داشتن عقدههای شخصی با دستههای انتخاباتی دیگر" خدشه دار نکنند.
عبدالله همچنین به ویدیوهایی اشاره کرد که پس از روز انتخابات در شبکههای مجازی دست به دست شدند و ظاهرا تخلف در روز رایگیری را نشان میدادند: "پس از تثبیت این مراکز، این افراد به مراکز عدلی و قضایی معرفی میشوند و آرایشان باطل اعلام میشود."
انتهای پیام