به گزارش ایسنا، پروفسور وودز که همزمان با انتقال سومین محموله از الواح گلی هخامنشی به ایران سفر کرده است، در نشست خبری که امروز (چهارشنبه 10 مهرماه) به همراه سایر مقامات موزه ملی و میراث فرهنگی کشور در محل موزه ملی برگزار شد در پاسخ به سوال این خبرگزاری درباره ضمانتهای موجود آمریکا و این موسسه برای برگشت ١٧ هزار لوح هخامنشی دیگر که هم اکنون در اختیار موسسه شرق شناسی شیکاگو است، در شرایطی که بازگرداندن ١٧٠٠ لوح چند دهه زمان برد، گفت: دلم روشن است؛ چرا که در زمان انتقال ١٧٠٠ لوح هخامنشی فرایند را یاد گرفتم اما چون این کار به مجوز دولتی نیاز دارد و ما کنترلی روی این مجوز نداریم. نظر نهایی را دپارتمان خزانه داری آمریکا است و نمی توانم به ضمانت بگویم صد در صد برمیگردد. ما فقط می توانیم بگوییم مسیر درستی را پیش میرویم و سعی می کنیم مثل دو سال گذشته به بازگشت سایر الواح کمک کنیم.
او در پاسخ به سوال دیگر ایسنا درباره زمان حدودی بازگشت ١٧ هزار لوح هخامنشی که گفته شد بستهبندی آن آغاز شده است،خاطرنشان کرد: این زمان مشخص نیست. تاریخ دقیق نمی توانم بدهم، چون تعیین آن در اختیار این موسسه نیست که تصمیم بگیریم و تاریخ بدهیم.
وودز ادامه داد: محافظت و برگرداندن این الواح همیشه هدف ما بوده است. برای همین روند قانون این کار را در دادگاه پی گرفتیم و میلیونها دلار برای برگرداندن این الواح و محافظت از آن هزینه کردیم و خیلی جنگیدیم. امیدوارم باز هم موفق باشیم.
نوکنده مدیر موزه ملی ایران در ادامه این سخنان با اشاره به دادگاهی در آمریکا که برای بازگشت الواح هخامنشی به نفع ایران رای صادر کرد، گفت: دولتها نمیتوانند در فعالیتهای فرهنگی و بازگرداندن آثار تاریخی، مانع و خللی ایجاد کنند. این رای به نفع ایران صادر شده است و موسسه شرق شناسی شیکاگو نیز در جریان بازگرداندن این الواح با ایران همکاری داشته است.
محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز گفت: وکلای ما در آمریکا تلاش میکنند کل فرایند بازگشت سایر الواح هخامنشی را سریعتر انجام دهند تا در زمان کمتری به ایران برگردد و بخشی از این کار را وکلای حقوقی ایران در آمریکا دنبال میکنند.
١٧٨٣ لوح هخامنشی پس از ٨٠ سال از آمریکا به ایران برگردانده شد. این الواح برای مطالعه به موسسه شرق شناسی آمریکا تحویل داده شده بود که تا کنون در چهار بخش به ایران بازگردانده شده اما همچنان ١٧ هزار لوح دیگر در اختیار این موسسه است.
الواح بازگردانده شده از ١٠ تا ٣٠ مهر در موزه ملی ایران به نمایش گذاشته شده است.
انتهای پیام