رژه نظامی چین برای گرامیداشت هفتادمین سالروز تاسیس جمهوری خلق + تصاویر

تسلیحات جدید، شامل یک پهپاد مافوق صوت و یک موشک بالستیک که قادر به هدفگیری آمریکاست، در رژه‌ای نظامی به مناسبت هفتادمین سالروز تاسیس جمهوری خلق چین رونمایی شد.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه گاردین، چین هفتادمین سالروز حاکمیت کمونیسم و ظهورش در جایگاه ابر قدرت جهانی را با یک رژه نظامی در پکن که نمایشی از تازه‌ترین دستاوردهای فناوری است و وعده شی جینپینگ، رئیس‌جمهوری چین مبنی بر اینکه "هیچ قدرتی نمی‌تواند اساس این کشور عظیم را متزلزل کند" گرامی داشت.

اما به نظر می‌رسد اعتراضات هنگ‌کنگ بر چشم‌انداز وحدت ملی مدنظر پکن سایه انداخته است. هنگ‌کنگ در نخستین ساعات امروز حدود ۶۰۰۰ مامور پلیس را در میان تدابیر شدید امنیتی در خیابان‌ها مستقر کرد. بنا بر گزارش‌ها، یک برنامه آتش بازی لغو و مراکز خرید بسته شد.

رهبری چین و مقام‌های ارشد پکن برای تماشای این رژه نظامی با ۱۵ هزار نیرو و تسلیحاتی شامل پهپادهای مافوق صوت و موشک‌های بالستیک جدید در میدان تیان‌آن‌من گردهم آمدند. رژه میدان تیان‌آن‌من در مرکز پکن از جمله بزرگترین رژه‌ها در تاریخ این کشور است.

این مراسم پس از یک رژه غیرنظامی در پکن برگزار ‌شد که ادای احترامی به مائو تسه‌تونگ بود که در روز اول اکتبر ۱۹۴۹ پس از پیروزی کمونیست‌ها در یک جنگ خونین داخلی تاسیس جمهوری خلق چین را اعلام کرد.

مراسم‌های مذکور با سخنرانی رئیس‌جمهوری چین آغاز شد که بر ظهور اقتصادی چین و نقش حزب کمونیست در تحکیم آن تمرکز کرد. او گفت: «هیچ نیروی وجود ندارد که بتواند اساس این کشور عظیم را متزلزل کند. هیچ نیرویی نمی‌تواند جلوی پیشرفت مردم چین و ملت چین را بگیرد.»

شی که قدرتمندترین رهبر چین از زمان مائو است، تاکید کرد: «دیروز چین در تاریخ نوشته شده است، فردای چین بهتر هم خواهد بود. کل حزب ما برای وحدت می‌کوشد و ماموریتمان را از یاد نمی‌بریم.»

هفتاد سال قبل مائو تسه‌تونگ پس از پیروزی حزب کمونیست مقابل حزب حاکم کومینتانگ یا "حزب ملی" تولد جمهوری خلق چین را اعلام کرد. دو طرف از دهه ۱۹۲۰ بعد از فروپاشی نظام امپراتوری درگیر جنگی پرهزینه بودند.

رژه نظامی امروز با پرواز بالگردهای حامل پرچم حزب کمونیست، کشور و ارتش چین آغاز شد تا بار دیگر اولویت‌های رهبری چین را به نمایش بگذارد. سخنرانی شی جینپینگ بر "شادی و خوشحالی تمامی گروه‌های اقلیت" در چین تاکید داشت و برای "نگهداری از شکوفایی بلندمدت و ثبات در هنگ‌کنگ و ماکائو" وعده داد.

حکومت کمونیستی چین اما به فقدان دموکراسی، سرکوب حقوق و خفه کردن هرگونه صدای مخالف و یک نظام غیرعادلانه قضایی، متهم است و به طور گسترده مورد انتقاد قرار می‌گیرد. منتقدان از جمله به بازداشت گسترده مسلمانان قوم اویغور در شین‌جیانگ و سایر گروه‌ها در سال‌های اخیر اشاره می‌کنند.

رئیس‌جمهوری چین در پایان همچنین گفت: «باید توسعه مسالمت‌آمیز و روابط بین کشوری را در نظر داشته باشیم و به تلاش برای اتحاد کامل کشورمان ادامه دهیم.»

انتهای پیام      

  • سه‌شنبه/ ۹ مهر ۱۳۹۸ / ۱۰:۲۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 98070906616
  • خبرنگار : 71402