به گزارش ایسنا، اقدامی که نخستین قدم از سوی برخی از مسوولانِ مدیریت بحران برای بازدید اولیه و احیانا پایش این محوطههای تاریخی میتواند قلمداد شود، اما امیدواری به نتیجهای که میتواند به همراه داشته باشد، خود جای امیدواری دارد.
بر اساس خبری که روابط عمومی موزه ملی ایران ۱۳ شهریور منتشر کرده بود، بازدید میدانی همراه با نشست مشترک در خصوص راههای پیشگیری از حوادث غیر مترقبه و رعایت اصول ایمنی در حفاظت از آثار و بناهای تاریخی و فرهنگی در موزه ملی ایران برگزار شد.
در این بازدید که به دنبال برگزاری کارگاهی با همین مضمون در دانشگاه تهران، انجام شد محمد حسن طالبیان - معاون وزارت میراث فرهنگی-، مهدی داوری - مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران -، جبرئیل نوکنده - مدیر کل موزه ملی ایران -، هادی احمدی - مدیر کل حفظ و احیای بناهای تاریخی -، مصطفی پورعلی - مدیر کل ثبت آثار تاریخی - و جمعی از کارشناسان سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در این بازدید بودهاند که آتش نشانان و کارشناسان ایمنی و پیشگیری از حوادث، علاوه بر آشنایی با آثار و مجموعههای موزه ملی ایران به بررسی وضعیت ایمنی و اصول مدیریت بحران در فضاهای موزهای پرداختند، آنها همچنین از زیرساختها برای پیشگیری از آتش سوزی بازدید و درباره نحوه همکاری مشترک مذاکره کردند.
در کارگاههای بعدی سعی میکنیم از کارشناسان یونسکو نیز استفاده کنیم
محمدحسن طالبیان - معاون میراث فرهنگی وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی - که در همهی بازدیدهای انجام شده توسط این گروه از محوطههای مختلف موزهای حضور داشته، چند روز بعد از انجام این بازدید از نتایج این بازدید گفت.
طالبیان در گفتوگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه قرار شده تا این کارگاهها ادامهدار باشند، اظهار کرد: از سوی دیگر قرار شد برای موزهها بستری آماده شود تا آتشنشانهای تهران، هر کدام برای آموزش و مهارتآموزی کارمندان موزهای درباره موضوع آتش، تمرینهایی داشته باشند، تا کارگاهها و کلاسها تمرینی با موفقیت پشت سر بگذارند.
او با بیان اینکه در صحبتهای انجام شده، نسبت به بازدید گروههای آتشنشان در مناطق مختلف از موزهها و محوطههای تاریخی مختلف تهران تاکید کرد و افزود: میتوانیم با امضای تفاهمنامه با سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران اقدامات مورد نیاز را در این زمینه انجام دهیم.
معاون میراث فرهنگی نخستین بازدید را تمرینِ اولیهای دانست که باید به دنبال آن تجربیات دیگر را نیز تمرین کرد و ادامه داد: از یونسکو و دیگر دستگاهها میخواهیم تا افراد حرفهای که در ژاپن و دیگر دستگاههای مرتبط، روی این موضوع کار کردند را در کارگاههای بعدی داشته باشیم.
بررسی ظرفیتها و محدودیتهای موزه ملی ایران توسط آتشنشانان
جبرییل نوکنده - مدیرکل موزه ملی ایران - نیز دربارهی این بازدید و نتایج آن برای مدیریت بحران در موزه ملی ایران در زمانهای وقوع بحران، به ایسنا گفت: مسوول ایستگاه آتشنشانی منطقه ۱۲ تهران اعلامِ آمادگی کرد تا به طور مرتب پایشها در موزه ملی ایران انجام شوند.
او با اشاره به توضیحاتی که برای کارمندان سازمان آتشنشانی در آن بازدید و دربارهی موزه ملی ایران داده شده، بیان کرد: به آنها دربارهی وضعیت موزه دوران اسلامی توضیح دادیم و اینکه نسبت به تجهیزات موجود در کدام موزهها و کدام بخشها نگرانیهایی داریم، در واقع این بازدید یک فرصت آشنایی خوب برای آشنایی آتشنشانها با محدودیتها، تجهیزات، چالشها و موانع در موزهها بود.
وی به صحبتهایش با مدیر منطقه ۱۲ آتشنشانی و اعلام آمادگی رییس ایستگاه آتشنشانی این منطقه برای پایش دورهای موزهها و چک کپسولهای آتشنشانی اشاره کرد و افزود: به نظر میرسد این فکر از موضوع آتش سوزی میدان حسن آباد آغاز شده باشد. زنگِ خطری که آنجا حس شد، حتی در صحبتها و سوالاتشان میزان آشنایی کارمندان این سازمان مهم در مدیریت بحران را به راحتی میشد، متوجه شد، انها نسبت به بخش زیادی از موضوع اشنایی داشتند و سوالاتی که مطرح میکردند ما را برای ادامهدار بودن این ارتباط پیشروتر کرد.
او تاکید کرد: مسوولان و کارمندان سازمان آتشنشانی افراد پرسشگری بودند که دربارهی سامانه موزه، ورودیها، مکان قرارگیری کپسولهای اطفای حریق، عملکرد نیروهای موزهای پرسش داشتند، سوالاتی که نشان میدهد آنها برای مدیریت بحران برنامه داشتند، وضعیت مخازن را بررسی کردند و اینکه آیا میتوان داخل موزه برای اطفای حریق در داخل موزه از آب استفاده کرد یا خیر، همچنین مواد خاموش کننده حریق بررسی شدند.
در صورت نیاز زیرساختِ جدیدی از آتشنشانی در نزدیکی موزه ملی ایجاد میشود
نوکنده با اشاره به لزوم برگزاری نشستهای بیشتری در این زمینه و بررسی همهی ظرفیتها و زیرساختهای مورد نیاز در موزه ملی ایران در حین ماموریت ایستگاه آتشنشانی، ادامه داد: آنها باید بررسی کنند که آیا این مصالح کفایت لازم را برای اطفای حریق در چنین مکان مهمی را دارند یا خیر.
او همچنین به اعلام آمادگی اتش نشانی منطقه ۱۲ تهران برای ایجاد یک زیرساخت در منطقهای نزدیک به موزه ملی ایران در صورت نیاز اشاره کرد و افزود: اعلام کردهایم که میتوانیم با دادن یک نقشه به آنها از منطقهی ۱۲ که موقعیت مکانی موزههای موجود در منطقه را نشان دهد، بتوانند منطقه را به طور کامل پایش کنند و این که در صورت هر نوع بحران، چه طور باید آن را مدیریت کرد.
انتهای پیام