به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری آناتولی، بانک مرکزی ترکیه در بیانیه ای اعلام کرد حجم ذخایر این کشور تا پایان ماه اوت به ۱۰۱.۶ میلیارد دلار رسیده است که در مقایسه با میزان ذخایر ارز یاین کشور در ماه ژوئیه ۲.۲ درصد افزایش یافته است.
به گفته بانک مرکزی ترکیه ۷۴.۴ میلیارد دلار از ذخایر ارزی به شکل اسکناس بوده است. همچنین میزان ذخایر طلای این کشور با افزایش محسوس ۹.۴ درصدی در ماه اوت به ۲۵.۷ میلیارد دلار رسیده است. در مقایسه با مدت مشابه سال قبل میزان ذخایر طلا و ارز ترکیه ۱۴.۲ درصد افزایش پیدا کرده و به بالاترین میزان خود در سال ۲۰۱۹ رسیده است.
رکورد ذخایر طلا و ارز ترکیه درسال های اخیر مربوط به دسامبر سال ۲۰۱۳ بوده است که طی آن این کشور ۱۳۶ میلیارد دلار ذخایر طلا و ارز شامل ۲۱ میلیارد دلار طلا در اختیار داشت. سال گذشته و به دنبال بحران ارزی که منجر به سقوط ۳۰ درصدی ارزش پول ملی این کشور شد، بانک مرکزی مجبور شد بخش بزرگی از ذخایر ارزی خود را به بازار تزریق کند اما با بهبود تدریجی وضعیت، روند تقویت ذخایر ارزی مجددا آغاز شده است.
در ماه اوت ترکیه ۱۶.۸ میلیارد دلار از تعهدات ارزی خود را پرداخت کرده است که از این مبلغ ۱۲ میلیارد دلار اصل مبلغ وام و ۴.۸ میلیارد دلار نیز بهره وامهای دریافت دشه بوده است.
ترکیه تا پایان ماه ژوئیه ۱۲۶ میلیارد دلار بدهی ارزی داشته است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل نشان دهنده افزایش ۷.۹ درصدی است. طبق اعلام بانک مرکزی ترکیه، ۵۱.۲ درصد از کل بدهی های خارجی ترکیه بر حسب دلار، ۳۰.۱ درصد بر حسب یورو، ۱۳.۲ درصد بر حسب لیر و ۵.۵ درصد بر حسب سایر ارزها بوده است.
دولت ترکیه در مجموع ۱.۲۵ تریلیون لیر ( ۲۱۴.۸ میلیارد دلار) بدهی به قرض دهندگان داخلی و خارجی دارد که حدود نیمی از این بدهیها باید بر حسب ارزهای خارج پرداخت شود.
انتهای پیام