به گزارش ایسنا، خدابخش مرادینافچی پیش از ظهر امروز در جلسه گرامیداشت روز سالمندان، ضمن گرامیداشت این روز و قدردانی از مجموعه اقدامات انجام شده در زمینه سالمندان، اظهار کرد: هفته سالمند، هفته تکریم و تجلیل از سالخوردگان، فرزانگان و بزرگزنان و مردانی است که در عرصه زندگی خود منشاء خیر و اثر بوده و نسل سالم، کارآمد و خدمتگزار را در حوزههای مختلف تربیت کردهاند.
وی با اشاره به فرهنگسازی در زمینه تکریم سالخوردگان، افزود: امروزه به هر شکلی که با بزرگان و سالخوردگان خود برخورد کنیم در آینده نیز با خودمان همین رفتار خواهد شد. در کلام پیامبر اکرم (ص)، احادیث و آیات قرآن نیز به تکریم پدر و مادر و بزرگان جایگاه ویژهای دارد. باید همه دستگاهها، رسانهها، سازمانهای مردمنهاد و ... فرهنگ تکریم سالخوردگان را ساری و جاری کنیم.
این مسئول در رابطه با فرهنگ تکریم سالمندان در درون خانه، تصریح کرد: در زمینه سالمندان باید مکانیسمی تعریف شود و تکریم سالمندان نیز در داخل وسایل نقلیه عمومی تبیین شود. هفته سالمند به تکریم نیاز دارد. من شخصا طرفدار خانه سالمندان نیستم، فرهنگ نگهداری پدران و مادران در درون خانواده و تکریم سالمندان را باید همه افراد و دستگاهها در جامعه فرهنگسازی کنند.
مرادینافچی در رابطه با اقداماتی که باید در طی هفته سالمند انجام شود، خاطرنشان کرد: شهرداران باید در همه بوستانها مکانیسم تجلیل و تکریم سالمندان را پیشبینی کنند و همه فرمانداران نیز باید نسبت به تاسیس بنیاد فرزانگان در شهرستانها اقدام کنند. به طورکلی دستگاههای فرهنگی و اجتماعی باید اقدامات خاصی را در هفته سالمندان انجام دهند و دستگاههای زیربنایی نیز تسهیلگری را در حوزه خدمترسانی به بازنشستگان را انجام دهند.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان در ادامه این جلسه ضمن گرامیداشت هفته سالمندان و روز جهانی سالمند، اظهار کرد: شعار امسال روز جهانی سالمند؛ قرصهای برابر برای همه سنین است. طبق سرشماری صورت گرفته توسط بهزیستی در سال 90، جمعیت سالمندی کشور، 8.2 درصد و جمعیت سالمندی (افراد بالای 60سال) استان زنجان، 8.7 درصد است. در سال 95 این جمعیت در سطح کشور به 9.2 درصد با 10 درصد افزایش طی پنج سال رسیده و در سطح استان زنجان به 9.8 درصد با 11 درصد افزایش رسیده است.
محمد محمدیقیداری در رابطه با عوامل موثر در رشد جمعیت سالمندی، افزود: کاهش نرخ باروری، افزایش امید به زندگی و کاهش مرگ و میر از عوامل موثر در رشد جمعیت سالمندی است. بررسیها حاکی از این است که در عرض کمتر از دو دهه جمعیت سالمندان کشور دو برابر خواهد شد و باید در این زمینه نیاز به برنامهریزی و اقدامات موثر و عملی وجود دارد.
وی تصریح کرد: جمعیت استان زنجان، یک میلیون و 57 هزار نفر است که 104 هزار نفر آن بالای 60 سال سن دارند. در بین استانها، استان گیلان با 13.87 درصد بالاترین نرخ رشد جمعیت سالمندی و استان سیستان و بلوچستان با 4.84 درصد، کمترین نرخ رشد جمعیت سالمندی را در کشور دارد. استان زنجان جزو 10 استان اول از لحاظ نرخ رشد جمعیت سالمندی در کشور است.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان در رابطه با مشکلات و چالشهای موجود در حوزه سالمندان، اظهار کرد: کمبود قوانین پشتیبان حقوق سالمندان و ضمانتهای اجرایی، فعالیتهای موازی و عدم وجود انسجام در عملکرد دستگاهها، پوشش ناکافی رفاهی و بیمهای و عدم کفاف پرداختهای بازنشستگی و مستمری برای سالمندان است.
این مسئول خاطرنشان کرد: مشکلات سازمانهای مردمنهاد در اجرای برنامههای اوقات فراغت و مشارکتهای اجتماعی و فرهنگی مرتبط با سالمندان، عدم وجود سیستم منسجم توانبخشی و درمانی در امور تخصصی سالمندان و گران بودن هزینههای مرتبط و ناکافی بودن محیطهای عمومی مناسبسازی شده و دوستدار سالمند در شهرها و روستاهای استان زنجان از مشکلات و چالشهای موجود در حوزه سالمندان است.
انتهای پیام