«علیاصغر صمدیان یزد» در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، در مورد این بنای تاریخی موقوفه که در گوشهای از بیابانهای اردکان به حال خود رها شده و حتی هنوز حریم خصوصی آن مشخص نیست، می گوید: پشت بامهای این کاروانسرا که در سال 1377 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده، در سال 84 مورد مرمت و استحکام بخشی قرار گرفته است.
وی با بیان این که کارونسرای مذکور مدتی توسط یک متصرف به محلی برای نگهداری گوسفندان تبدیل شده بود، اظهار میکند: البته به همت اداره کل میراث فرهنگی یزد نسبت به تخلیه این بنای تاریخی که از کاروانسراهای شاه عباسی به شمار میآید، اقدام شد.
به گفته معاون میراث فرهنگی یزد، امسال اعتبار 600 میلیون تومانی برای این بنای تاریخی در نظر گفته شده که به محض تخصیص، در مرمت بنا استفاده خواهد شد.
وی بیان میکند: البته تاکنون چندین متقاضی از بخش خصوصی برای تعریف کاربری جدید و سرمایهگذاری بر این بنای تاریخی اقدام کردهاند که هنوز از سوی هیچ کدام به نتیجه نرسیده است.
صمدیان یزد در این رابطه خاطرنشان میکند: با توجه به وسعت حدود 6500 مترمربعی این کاروانسرا و واقع شدن آن در نزدیکی باتلاق گاو خونی، کاربریهایی مانند مرکز تحقیقاتی کویر و بیابان، ندامتگاه، مرکز بازپروری معتادان و اردوگاه نظامی برای آن پیشنهاد شده است.
این مسئول در مورد ویژگیهای کاروانسرای خرگوشی نیز یادآور میشود: این بنای معتبر تاریخی که تمام آن از آجر و سنگ ساخته و در سال 1023 هجری قمری بنا شده، دارای کتیبهای سنگی در 11 لوح به قلم «علیرضا عباسی» یکی از خطاطان دوره حکومت شاه عباسی است که در سه ضلع به عرض 60 سانتی متر در مدخل آن نصب شده که البته به علت دور و بلااستفاده بودن بنا، از سوی چوپانان و ساربان مورد تعرض قرار گرفته است.
انتهای پیام