عماد آبشناس در گفتوگو با ایسنا در ارزیابی خود از انتخابات اخیر رژیم صهیونیستی و رأی شکننده نتانیاهو اظهار کرد: شرایط رژیم صهیونیستی به گونهای است که نتانیاهو اصلا هیچ محبوبیتی داخل اسرائیل ندارد و به هر ترفندی سعی میکند که پای قدرت بماند زیرا اگر مصونیت سیاسی خودش را از دست دهد به احتمال زیاد خود و همسرش دادگاهی و زندانی میشوند.
وی افزود: از سوی دیگر نتانیاهو تلاش میکند از طریق ائتلاف با گروههای تندرو خود را در قدرت نگه دارد، همانطور که دیدیم در انتخابات اخیر شکست مفتضحانهای خورد و امروز رژیم صهیونیستی با معضل بزرگی مواجه است که نه فقط نتانیاهو بلکه رقبیش گانتس هم نمیتواند دولت تشکیل دهد لذا تنها راهکاری که باقی مانده این است که یا دولت توافق ملی تشکیل دهند که به صورت نوبتی نخست وزیر شوند یا این که دوباره به سمت انتخابات سوم بروند.
این کارشناس مسائل فلسطین همچنین گفت: بدیهی است انتخابات سوم هم احتمالا نتیجهاش از دو انتخابات قبلی برای نتانیاهو بهتر نباشد، چه بسا ممکن است بدترهم باشد، زیرا در انتخابات اول که برگزار شد نتانیاهو توانست با ائتلاف با گروههای مختلف حدود 61 کرسی را بدست آورد، اما در انتخابات دوم حتی با ائتلاف با گروههای راست گرا 61 کرسی را نتوانست کسب کند و شاید در انتخابات سوم به طور کلی حزبش نتواند کاری انجام دهد.
آبشناس با اشاره به موفقیتهای اخیر گروههای مقاومت هم اظهار داشت: طی یک یا دو ماه اخیر گروههای مقاومت توانستند خطوط قرمزی که قبلا برای اسرائیل ترسیم شده بود را مجددا بازگردانند، از طرفی نتانیاهو نیاز شدید به یک جنگ داشت برای این که دولت نظامی اعلام کند اما گروههای مقاومت مخصوصا حزب الله خیلی زرنگتر از این بودند که این فرصت را به او دهند.
عضو کمیسیون سیاسی جمعیت دفاع از فلسطین در ادامه بیان کرد: درواقع گروههای مقاومت کاری کردند که نتانیاهو ضربه سنگینی را به دلیل تلاشش برای راه اندازی یک جنگ علیه حزب الله متحمل شد و این بزرگترین شکست نتانیاهو بود که نتوانست جنگی که تصور میکرد را راه بیاندازد.
وی ادامه داد: در داخل اسرائیل نیز همین ماجرا منجر شد که از محبوبیت بنیامین نتانیاهو کم شود و در انتخابات هم رأی نیاورد، بنابراین میتوان گفت حزب الله و جبهه مقاومت توانستند در این ماجرا بازی را انجام دهند که نتانیاهو توقعش را نداشت و شکست خورد.
این کارشناس مسائل فلسطین در ادامه اظهار کرد: ماجرای سردرگمی در داخل رژیم صهیونیستی و این که همه آنها در گیر شرایط سیاسی هستند، از دو جهت قابل بررسی است؛ یکی اینکه اسرائیل به هر حال شرایط سیاسی بدی دارد و همه در آنجا به دنبال تشکیل دولت هستند. از سوی دیگر خطری وجود دارد که نتانیاهو بخواهد قمار کرده و جنگی راه بیاندازد، برای این که به بهانه جنگ حکومت نظامی راه انداخته و با استفاده از این ماجرا به نحوی مشکلات سیاسی داخلی را به تعویق اندازد.
انتهای پیام