معاون میراث‌فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی مطرح کرد

درخواست عدم فعالیت برای 1581 خانه مسافر در سال گذشته

سرپرست معاونت گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: در سال گذشته برای ۱۵۸۱ مورد از خانه‌های مسافر نامه مکتوب و درخواست جلوگیری از فعالیت را داشتیم اما نه اداره نظارت بر اماکن عمومی می‌تواند تمام آن‌ها را پلمب کند نه سازمان میراث فرهنگی و تنها بیش از 800 مورد پلمب قطعی داشتیم.

به گزارش ایسنا، یوسف بیدخوری امروز در نشست خبری هفته‌گردشگری در هتل سی‌نور، اظهار کرد: به دلیل عدم وجود برنامه آماری پیش‌بینی سازمان جهانی جهانگردی و سیستم ماهواره‌ای برای ثبت اطلاعات گردشگران خارجی، ابهاماتی در خصوص گردشگران خارجی وجود دارد و بیشتر آمارها بر اساس مبادی ورودی استان و واحدهای اقامتی است.

وی افزود: اکثر گردشگرانی که به استان ما وارد می‌شوند، عراقی هستند. بر اساس آماری که دریافت کردیم، 402 هزار و 867 نفر عراقی در طول این مدت به استان سفر کردند و گردشگران خارجی درصد اشغال بسیار خوبی را در واحدهای اقامتی ما به خود اختصاص می‌دهند. در سال ۹۷،  ۱۶ درصد ظرفیت واحدهای هتلی را خارجی‌ها به خود اختصاص دادند که امسال به ۲۰ درصد رسید. هتل‌آپارتمان‌ها از ۲۹ درصد به مرز ۴۰ درصد رسیده و در مهمان‌پذیرها از ۳۱ به ۳۹ درصد افزایش یافته است.

بیدخوری بیان کرد: ما تا زمانی که سیستم تعریف شده بین‌المللی زیر نظر سازمان جهانی جهانگردی نداشته باشیم، نمی‌توان گفت اطلاعات ما دقیق و نفر به نفر است، اما آمار مبادی ورودی مشخص است. در آمار ثبت شده امسال در بخش ریلی ۱۵ درصد افزایش، در بخش هوایی ۲ درصد و در بخش جاده‌ای و شخصی نیز ۴ درصد افزایش داریم. در بخش جاده‌ای در ۶ ماهه اول ۲۰ میلیون و ۹۹۶ هزار و ۲۸۵ نفر از مبادی ورودی مختلف به استان وارد شدند که در سال قبل ۲۰ میلیون و ۱۳۹ هزار و ۶۶۴ نفر بود. ضریب اشغال خارجی‌ها ۴.۸ و ایرانی‌ها ۲.۹ است، هر نفر ۳.۳ روز در مشهد حضور دارد، هر شب حدود ۵۰۰ هزار نفر ظرفیت اقامت رسمی و غیر رسمی داریم.

سرپرست معاونت گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان رضوی با بیان اینکه استان خراسان رضوی در زمینه استاندارد واحدهای اقامتی جزو استان‌های پیشتاز است، عنوان کرد: برخی واحدها برای دومین بار استاندارد می‌شوند. سال گذشته اکثر واحدهایی که ایمنی نداشتند، تاییدیه دریافت کردند و برخی نیز برای تمدید مجدد بهره‌برداری، مجوز آتش‌نشانی می‌خواهند. تمام واحدهایی که در ایمنی مشکل دارند به آتش‌نشانی معرفی کردیم و درخواست داریم تاییدیه ایمنی دهند. مهم‌ترین مساله این روزها ایمنی و بهداشت است و در این دو مورد کوتاه نخواهیم آمد.

وی در خصوص طرح ساب، گفت: این طرح برنامه کشوری بوده و در قالب ستاد اجرایی خدمات سفر به ما ابلاغ شده است. بسیاری از واحدهایی که می‌خواهند خدمات مناسب‌تر و ارزان‌تر ارائه دهند در این طرح حضور دارند. اطلاعات خوبی را جمع‌آوری کردیم که باید در قالب بخش خصوصی انجام شود. طرح ساب واحدهای مختلف را در زمان‌های مختلف مدیریت می‌کند. طرح ساب معرفی ظرفیت‌ها و تخفیفات است، اینکه تورها در آن بگنجد را بعدا می‌توان بررسی کرد.

بیدخوری با اشاره به ممنوعیت دولت برای اقامتگاه دولتی، تصریح کرد: در قانون مدیریت خدمات کشوری به این ممنوعیت اشاره شده و دستگاه های دولتی نباید واحدهای اقامتی، درمانگاه و آموزشگاه داشته باشند. برای جلوگیری از فعالیت آن‌ها اقداماتی انجام شده و یکی از دغدغه‌های اصلی استان نیز هست که دولت باید آن را در هیأت دولت ممنوع کند و این مزیتی است که دولت باید از کارمندان خود بگیرد که قطعا سخت است و نیاز به پیگیری بیشتر دارد. این واحدها شناسایی شده و در حال پیگیری بوده اما به نتیجه نرسیده است.

سرپرست معاونت گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان رضوی، خاطرنشان کرد: اگر می‌گوییم مشهد ارزان‌ترین مقصد گردشگری بوده، هزینه اقامت یک شب در مشهد حداقل ۲۰ هزار تومان و حداکثر ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است. استقبال از واحدهای ارزان‌قیمت است و واحدهای یک، دو و سه ستاره درصد اشغال بالاتری دارند. در استان و مشهد شرایطی به وجود آمده که مسافران واحد مناسب با هزینه‌ مورد نظر خود را دریافت می‌کنند، اما در استان‌های دیگر این وضعیت وجود ندارد، علت نیز رقابتی است که ایجاد شده و در شهر مشهد شاهد ارزان‌ترین واحدهای اقامتی هستیم.

وی در خصوص خانه مسافر، گفت: خانه مسافر به عنوان یکی از انواع تاسیسات گردشگری بوده و هنوز نیز مجوزهایی با عنوان خانه مسافر از طرف میراث فرهنگی صادر می‌شود. خانه مسافرها مجوز دارند و اکنون 629 خانه مسافر با ظریفت 16 هزار و 612 تخت و 7 هزار و 743 اتاق فعالیت می‌کنند که ساماندهی شده هستند. دغدغه ما این واحدها نیستند زیرا تحت نظارت و کنترل ما قرار دارند.

بیدخوری افزود: دغدغه و یکی از آسیب‌های گردشگری، واحدهای اقامتی غیرمجازی هستند که تعدادشان 4000 مورد است. این واحدها را شناساسی و جانمایی آن‌ها را تعیین کردیم. معنی این نیست که همه مسافر دارند، اما در فصل پیک مسافر می‌گیرند و ما کنترلی روی آن‌ها نداریم. بعد شناسایی این خانه‌ها، با اماکن هماهنگی لازم را داشتیم. در سال گذشته برای ۱۵۸۱ مورد از این خانه‌های مسافر نامه مکتوب و درخواست جلوگیری از فعالیت را داشتیم اما نه اداره نظارت بر اماکن عمومی می‌تواند تمام آن‌ها را پلمب کند نه سازمان میراث فرهنگی و تنها بیش از 800 مورد پلمب قطعی داشتیم.

سرپرست معاونت گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان رضوی ادامه داد: فعالیت‌های ما اکنون در حال انجام بوده و هر روز با هماهنگی اداره نظارت بر اماکن عمومی، واحدهای مختلف بازدید می‌شود، برخی درب‌ها جوش داده شده و از فعالیت آن‌ها جلوگیری می‌شود. از زائران و گردشگران می‌خواهیم به هر جایی که مراجعه می‌کنند، اطمینان حاصل کنند که پروانه بهره‌برداری و نرخ‌نامه ما را دارند و مجموعه مجوز داشته باشد. واحدهای غیرمجاز تحت کنترل نیستند و نظارت چندانی نمی‌شود، باید از فعالیت آن‌ها جلوگیری کنیم.

وی اضافه کرد: علیرغم توجه ویژه در بوم‌گردی هنوز ظرفیت‌های زیادی وجود دارد. در اکثر شهرستان‌های استان اقامت بوم‌گردی در دست بهره‌برداری داریم و آن‎ شهرستان‌هایی که اقامت بوم‌گردی ندارند تا آخر سال ایجاد خواهد شد. با بهره‌برداری از هر اقامتگاه ۴ تا ۶ نفر شاغل در این واحدها خواهیم داشت که به اشتغال روستاییان و برگشت آن‌ها به روستا کمک می‌کند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲ مهر ۱۳۹۸ / ۱۸:۰۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 98070201780
  • خبرنگار : 50107