به گزارش ایسنا، این نمایشگاه مجموعهای از آثار گردآوری شده فضایی توسط سیروس برزو، روزنامهنگار علمی کشور، پژوهشگر تاریخ کیهاننوردی و مروج دانش فضانوردی است. بر اساس این تفاهمنامه سه ساله که میان دکتر سیفاله جلیلی رئیس موزه ملی علوم و فناوری و سیروس برزو به امضا رسید، اتاق فکر و کارگروهی برای طراحی ساختار و محتوای نمایشگاه فضانوردی و رویدادهای مرتبط تشکیل میشود.
مجموعه نمایشی فضایی
این مجموعه شامل اشیایی میشود که طی نیم قرن اخیر توسط سیروس برزو جمعآوری شده است. اکثر قریب به اتفاق این اشیا هدایایی است که فضانوردان مختلف و کارشناسان فضایی به وی اهد کردهاند، برخی نیز خریداری شدهاند؛ این مجموعه، تاکنون دستمایه نمایشگاههایی در شهرهای مختلف ایران شده است که با استقبال بسیار خوبی از سوی مردم همراه بوده است.
تعداد این اقلام به بیش از ۱۵۰۰ مورد میرسد که بسیاری از آنها منحصر به فرد هستند؛ از جمله لباس فضایی، قطعههایی از ایستگاه فضایی میر، دستکش لباس فضایی و سردیس فضانوردان.
بر اساس اعلام روابط عمومی موزه ملی علوم و فناوری، وجود دهها نمونه از تمبرهای فضایی، غذای فضانوردان، عکسهای امضا شده توسط فضانوردان نامآور جهان، ماکت سفینهها و موشکها و پوسترهای فضایی غنای این مجموعه را بسیار بالا برده است.
بر اساس این گزارش، سیروس برزو متولد ۱۳۳۲ کار مطبوعاتی خود را از سال ۱۳۵۹ با ترجمه و نوشتن مقالات فضایی در نشریات معتبر علمی ایران مانند دانشمند، علم و زندگی و اطلاعات علمی آغاز کرد. وی سردبیر ماهنامه کیهان علمی، نخستین ماهنامه علمی ویژه نوجوانان در ایران بود که اولین شمارهاش در اواخر دهه ۱۳۶۰ منتشر شد. وی همچنین صاحب دو کتاب با نامهای «انسان و فضا» و «نخستینهای فضانوردی» است. وی اندوختههای علمی و حاصل گفتوگوهای خود با دانشمندان و فضانوردان بزرگ جهان را در قالب نزدیک به ۳۰ جلد کتاب در زمینه فضانوردی گردآوری کرده است.
انتهای پیام