به گزارش ایسنا، محمدباقر اُلفت امروز 28 شهریورماه در سومین گردهمایی علماء و سران طوایف جنوب و شرق استان کرمان با حضور فرمانده قرارگاه قدس سپاه در جنوب شرق کشور و جمعی از مسوولان استانی گفت: این جلسات نقش سران طوایف در امر اداره کشور را تقویت و رونق میدهد و میثاقنامه عدالت و امنیت پایدار نمونه این تقویت است.
وی با تاکید بر آنکه «با این میثاقنامه نقش سران طوایف در ایجاد امنیت را متجلی کردیم» در ادامه خطاب به علما و سران طوایف گفت: با دخالت شما اختلافات به صلح تبدیل شده است و رمز موفقیت این برنامه باید کشف و روی آن تاکید شود. البته موفقیت شما به علت اعتماد مردم به شماست و باید این ظرفیت عظیم (اعتماد) حفظ و در همه حوزهها از آن استفاده شود.
وی بیان کرد: حل اختلافات تنها کار معتمدین و سران طوایف نیست و چنین نگاهی کاملا سطحی است اما مشکلات متعدد کشور با سرپنجه سران طوایف و علما حل میشود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه ایجاد امنیت را آغازگر حرکتهای بعدی دانست و عنوان کرد: با توجه به اینکه فقر در بخش قابل توجهی از استان کرمان وجود دارد، میتوان از ظرفیت سران طوایف برای درمان فقر جنوب استان استفاده کرده است. در کشور درد میبینیم و احساس میکنیم اما فکر میکنیم وظیفه ما این است که این درد را با فریاد بیان کنیم در حالی که باید حلال مشکلات باشیم و راهحلی برای آنها پیدا کنیم بدانید.
وی با اشاره به انعقاد میثاقنامهای همچون میثاقنامه استان کرمان در سیستان و بلوچستان، تصریح کرد: سالار طایفهای که هزار دزد دارد احترامی ندارد و سالاری مورد تکریم است که بتواند بگوید در طایفه من هزار مرد وجود دارد که همه از راه حلال مولد ثروت است همه تحصیل کرده و زمینه تحصیل دختران و پسران زیادی را در دانشگاهها فراهم کرده است و تلاش کردهام که این افراد مهارتهای فنی و حرفهای را فرا بگیرد و باید برای این سالار و خان حرمت قائل شویم.
وی با بیان اینکه «راهحل فقر مفرط بکارگیری سرمایههای خرد مردم است»، اظهار کرد: سران طوایف میتوانند با بکارگیری سرمایههای خرد مردم را در جهت رونق اقتصادی و ایجاد شرکتهای سهامی عام هدایت کنند. در نظام های سیاسی برای حفظ خود سرمایه از خارج از کشور نمیآورند بلکه از سرمایههای خرد مردم برای ایجاد واحدهای صنعتی بزرگ استفاده میکنند.
الفت بیان کرد: سران طوایف مورد اعتماد مردم هستند و میثاقنامه عدالت و امنیت باید توسعه یابد و ظرفیت آن نباید فقط محدود به حل اختلافات شود و باید توان سران طوایف به سمت ثرتمند کردن مردم و خروج مردم از فقر سوق یابد؛ لذا سران طوایف برای تحقق این امر آموزش یابند.
وی تغییر فرهنگ و نگاه مردم را کار سادهای ندانست و بیان کرد: با همکاری سران طوایف تغییر نگاه مردم امکان پذیر است و سران طوایف میتوانند موجب تحول در زندگی مردم شوند.
به گزارش ایسنا، در این همایش بین چهار طایفه در جنوب استان کرمان صلح و سازش ایجاد شد و در پی این سازش پنج نفر از قصاص رهایی یافتند.
انتهای پیام