به گزارش ایسنا، خلیل آقایی ظهر امروز در حاشیه بازدید از پروژه آبخوانداری قرهچریان در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: واردات چوب یکی از مسائلی است که در حال حاضر بهصرفه و صلاح است و بهتر است فعالان حوزه صنایع سلولزی توجه بیشتری به واردات چوب به کشور داشته باشند.
این مقام مسئول ادامه داد: زراعت چوب نیز بحثی است که باید مورد توجه قرار بگیرد و دولت نیز حمایت و سیاستهای جدی در زمینه زراعت چوب دارد و کارهایی در این مورد انجام شده و اقدامات مطلوب دیگری نیز در دست اقدام است.
وی با اشاره به افزایش قیمت چوب، افزود: با افزایش قیمت چوب افرادی که به دنبال درآمدهای غیرمشروع از این طریق هستند، اقدام به قاچاق چوب میکنند. البته باید توجه داشت که قاچاق چوب همواره در طول تاریخ وجود داشت و افزایش قیمت چوب بر این مسئله دامن زده است.
آقایی با اشاره به تقویت یگان حفاظت، تصریح کرد: با تشدید قاچاق چوب، یگان حفاظت تغذیه و حمایت شد و از آنجایی که بیشترین قاچاق در سطح جنگلهای هیرکانی اتفاق میافتد، امسال در این منطقه بحث حفاظت از یک میلیون هکتار به کل جنگلهای هیرکانی که مساحت ۲ میلیون و ۷۰ هزار هکتاری دارد، افزایش یافته و این طرح به مناقصه گذاشته شد تا علاوه بر یگان حفاظت، پیمانکار نیز بحث حفاظت از جنگلهای هیرکانی را بر عهده داشته باشد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی یادآور شد: با وجود اینکه شدت مبارزه با قاچاق افزایش یافته، میزان قاچاق چوب نیز افزایش داشته و امیدواریم با تمهیداتی که اندیشیده میشود، میزان قاچاق کاهش یابد، این در حالی است که امسال در همه استانهای شمالی و اطراف آن در همه ماهها گزارش و کشف قاچاق چوب اعلام شده است.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری، مهمترین مسئله در رابطه با جنگلهای بلوط را قطع درختان دانست و عنوان کرد: بحث قاچاق در این بخش به ندرت اتفاق میافتد و از جنگل استانهای شمالی به استانهای مرکزی قاچاق انجام شده ولی بالعکس این مسئله اتفاق نیافتاده است.
انتهای پیام