به گزارش ایسنا، بهای معاملات آتی نفت برنت ۷۳ سنت یا ۱.۱ درصد کاهش پیدا کرد و به ۶۸ دلار و ۲۹ سنت در هر بشکه رسید.
بهای معاملات آتی وست تگزاس اینترمدیت آمریکا ۸۷ سنت یا ۱.۴ درصد کاهش پیدا کرد و به ۶۲ دلار و سه سنت در هر بشکه رسید.
حملاتی که روز شنبه علیه تاسیسات نفتی حساس عربستان سعودی صورت گرفت، ابهاماتی را در بازار تشدید کرد که طی ماههای اخیر به دلیل کندی رشد اقتصاد جهانی و جنگ تجاری آمریکا و چین، نسبتا کاهش پیدا کرده بودند.
قیمتها در اواسط معاملات روز دوشنبه در واکنش به این حملات حدود ۲۰ درصد افزایش پیدا کرده بودند که بزرگترین افزایش در ۳۰ سال گذشته بود و نهایتا با ۱۵ درصد افزایش بسته شدند. بازارهای سهام و سایر بازارها نیز در معاملات روز سه شنبه تحت فشار کاهشی قرار گرفتند.
حمله به تاسیسات پالایش نفت آرامکوی سعودی در ابقیق و میدان نفتی خریص تولید عربستان سعودی را به میزان ۵.۷ میلیون بشکه در روز کاهش داده است. آرامکو زمان مشخصی را برای ازسرگیری تولید کامل نفت اعلام نکرده است.
استی دوک، مدیر استراتژی بازار جهانی در شرکت "ناتیکسیس" در این باره گفت: پرسشی که اکنون مطرح است این است که چه مدت طول خواهد کشید تا تولید نفت عربستان سعودی احیا شود. با این حال ریسک ژئوپلیتیکی که در ماههای اخیر از سوی بازار نادیده گرفته شده بود احتمالا از این پس در قیمتها لحاظ خواهد شد.
شاخص نوسان بازار نفت روز دوشنبه به بالاترین حد از دسامبر سال گذشته صعود کرد و فعالیت معاملاتی نشان داد که سرمایه گذاران انتظار دارند قیمتها در ماههای آینده بالاتر رود.
ژاپن که یکی از خریداران بزرگ آسیایی نفت عربستان سعودی است، روز سه شنبه اعلام کرد برداشت از ذخایر اضطراری را در صورت لزوم بررسی خواهد کرد.
بر اساس گزارش رویترز، دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا روز دوشنبه در پیامی در توییتر با اشاره به حملات روز شنبه به تاسیسات نفتی عربستان سعودی نوشت: آمریکا چنان به تولیدکننده بزرگی تبدیل شده که دیگر به نفت خاورمیانه نیاز ندارد. اما آمار رسمی آمریکا نشان می دهد با وجود رونق تولید نفت شیل واردات نفت خام و محصولات نفتی آمریکا از منطقه خلیج فارس در سال میلادی گذشته همچنان بالا بود.
انتهای پیام