"آفتیمون"؛ از مبارزه با مالیخولیا تا رفع وسواس

‌مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان‌جنوبی آفتیمون یکی از گیاهان دارویی این منطقه است، گفت: این گیاه در بیماری مالیخولیا موثر بوده و اضطراب و وسواس را برطرف می‌کند.

گیاهان دارویی ذخایر ارزشمند خراسان جنوبی بشمار می‌روند که علاوه بر حفاظت و احیاء، بهره‌برداری صحیح از آن در عرصه‌های منابع طبیعی، سبب بهبود سطح سلامت و ارتقاء کیفیت زندگی مردم می‌شود.

در حال حاضر در خراسان جنوبی 1500 گونه گیاهی شناسایی شده که از این تعداد 800 گونه گیاهی مفید تولید می‌شود که باید در زمینه فراوری این گیاهان سرمایه‌گذاری شود.  

محسن پویان، مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان‌ جنوبی در گفت‌‌وگو با خبرنگار ایسنا ‌اظهار کرد: آفتیمون که به نام‌های سس صغیر، کشوتن، حماض، آفیثیمون شناخته می‌شود، یکی از گیاهان دارویی این منطقه است.

وی با بیان اینکه طبیعت گیاه گرم و خشک بوده و از ساقه، دانه و همه اندام‌های گیاه استفاده می‌شود، افزود: مصرف دم کرده آن صفراآور و ملین است.

این پژوهشگر با اشاره به اینکه آفتیمون ضدنفخ است، تصریح کرد: دم کرده آن برای تسکین درد مفاصل و پیشگیری از سرطان مفید و موثر است.

پویان با اشاره به اینکه این گیاه در بیماری مالیخولیا موثر بوده و اضطراب را برطرف می‌کند، ادامه داد: در استعمال خارجی برای ناراحتی‌های پوستی و رفع خارش پوست کاربرد دارد.

وی بیان کرد: دم نوش آن خاصیت آرام بخش دارد و برای تسکین سردرد، رفع بی حسی و درمان وسواس از آن استفاده شده و ضد سودا است.

مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان‌ جنوبی در مورد میزان مصرف این گیاه، تصریح کرد: روزی سه نوبت و هر نوبت دو تا چهار گرم از آن به صورت دم کرده مصرف می‌شود.

پویان یادآور شد: مصرف بیش از حد آن موجب افسردگی می‌شود و در مواقع استفاده از داروهای عصبی و ضدسرع، نباید از این گیاه مصرف شود.


انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۶ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۰:۵۲
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 98062612395
  • خبرنگار :