به گزارش ایسنا به نقل از مرکز آمار اتحادیه اروپا، در بازه زمانی ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۸ نرخ اشتغال از ۶۷ درصد به ۷۳ درصد افزایش پیدا کرده است که در این بین، نرخ اشتغال برای زنان از ۵۸ درصد به ۶۷ درصد و برای مردان از ۷۵ درصد به ۷۸ درصد رسیده است. با این حال هنوز شمار قابل توجهی از جوانان اروپایی شاغل نیستند به گونه ای که نرخ اشتغال برای جوانان ۲۰ تا ۲۴ ساله در اروپا تا پایان سال ۲۰۱۸ تنها ۵۳ درصد بوده است.
در بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا، زنان سوئدی با نرخ اشتغال ۸۰ درصدی، بیشترین حضور در بازار کار را داشتهاند و پس از این کشور، لیتوانی با ۷۷ درصد و آلمان و استونی هر دو با ۷۶ درصد قرار دارند. از سوی دیگر بالاترین نرخ اشتغال مردان در جمهوری چک با ۸۷ درصد به ثبت رسیده است و مالت با ۸۶ درصد و سوئد با۸۵ درصد در رده های بعدی قرار دارند. آلمان، انگلیس و هلند، هر سه با نرخ اشتغال ۸۴ درصدی جزو دیگر کشورهای با جمعیت شاغل بالای مردان در اروپا هستند.
همچنین تا پایان سال ۲۰۱۸، نرخ اشتغال برای مشاغل نیمه وقت به ۱۳ درصد رسیده است که این نرخ برای زنان ۱۴ درصد و برای مردان ۱۱ درصد بوده است. ۲۶ درصد کل جمعیت شاغلین اسپانیا دارای مشاغل نیمه وقت هستند که یک رکورد در اتحادیه اروپا است. پس از اسپانیا، لهستان با ۲۴ درصد، پرتغال با ۲۲ درصد و کرواسی با ۱۹ درصد قرار دارند. از سوی دیگر اما تنها یک درصد شاغلین لیتوانیایی و سه درصد شاغلین استونی و لتونی را شاغلین نیمه وقت تشکیل میدهند.
در خصوص افراد دارای مشاغل پاره وقت، این نسبت بزرگ تر است: ۴۷ درصد هلندیها، ۲۸ درصد اتریشیها و ۲۷ درصد آلمانیها دارای مشاغل پاره وقت هستند. بلغارها با دو درصد، کمترین نسبت جمعیت شاغل پاره وقت در اتحادیه اروپا را دارند و مجارستان با چهار درصد و کرواسی و اسلواکی با پنج درصد در رده های بعدی قرار دارند.
لازم به ذکر است منطقه یورو شامل ۱۹ کشور بلژیک، آلمان، استونی، ایرلند، یونان، اسپانیا، فرانسه، ایتالیا، قبرس، لتونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، هلند، اتریش، پرتغال، اسلوونی، اسلواکی و فنلاند است که از یورو به عنوان واحد پولی خود استفاده میکنند. اتحادیه اروپا نیز دارای ۲۸ عضو است که شامل ۱۹ کشور عضو منطقه یورو به علاوه انگلیس، بلغارستان، مجارستان، لهستان، دانمارک، سوئد، کرواسی، جمهوری چک و رومانی است.
انتهای پیام