فروغ مرتضایی نژاد در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، در رابطه با وضعیت چنارهای 20سالهای که اسفند ماه به چهارباغ منقل شدند، اظهار کرد: همه درختان چهارباغ به دلایلی از محور اصلی خودشان خارج و قطع شده بودند؛ درختان 2 یا 3 ساله را جایگزین آنها کرده بودیم، اما با بررسیهای انجام شده برای برگرداندن چهارباغ به هویت قبلی ، به این نتیجه رسیدیم که میتوان درختان با سن بالاتری در این خیابان کاشت.
وی ادامه داد: بنابراین 44 راس درخت 20 ساله از خزانه واقع در خیابان مشتاق را به چهارباغ منتقل کردیم که تا کنون 2 تا 3 راس از آنها دچار مشکل شدهاند، اما بقیه در سلامت کامل به سر میبرند. بستر سازی به گونهای بود که درختان بتوانند ریشههای جدید ایجاد کنند، علاوه بر این در ترکیبات تغذیه چنارها از مواد ضد استرس استفاده شده است.
مدیر عامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان، افزود: با توجه به اینکه امسال اولین سال انتقال چنارها بود وضعیت درختان خوب است. همچنین گرمای شدید دما در ماههای تیر و مرداد باعث شد که از سیستم آبیاری میست استفاده کنیم. در نتیجه این اقدامات خوشبختانه درخت به خوبی رشد کرده و ریشههای جدید ایجاد شده است.
مرتضایی نژاد، تصریح کرد: در زمان انتقال چنارها به دلیل ارتفاع زیاد درخت که حداقل 20 متر بود؛ برای جلوگیری از ایجاد مشکلات ناشی از برخورد شاخهها با کابل برق یا تابلوهای راهنمایی و رانندگی، مجبور شدیم شاخههایی از درخت را قطع کنیم، اما بعد از کاشت درخت به دستور تیم کارشناسی این عملیات، تا کنون این درختان هرس نشدهاند، اما با انجام عملیات هرس و فرم دهی در پاییز و زمستان، سال آینده درخت زیباتری در سطح شهر خواهیم داشت.
وی در مورد آسیب دیدن 44 راس چنار تازه کشت شده، خاطر نشان کرد: به طور کلی برای این درختان تیم مخصوصی از طرف سازمان پارکها و فضای سبز با اعتبارات شهرداری مرکزی مستقر شده که به صورت شبانه روزی وظیفه حفاظت از درختان را بر عهده دارند.
مدیر عامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان، ادامه داد: در بخش میانی پیاده راه چهارباغ از طرف دروازه دولت،آبراههای که در طرح میراث بود در حال رسیدگی است، همچنین در کنارههای این دو بخش کاشت گیاهان با تاکید بر زیبایی و عطر گلها انجام خواهد شد.
مرتضایی نژاد افزود: علاوه بر درخت چنار، گونههایی از جمله انواع شمشاد ابلق، نسترن سفید و رز هفت رنگ را در محورهای کناری چهارباغ کاشتهایم، اما متاسفانه در بازدیدهای انجام شده شهروندان اصول نگهداری از گیاهان را رعایت نمیکنند. بعضا داخل رفیوژها حرکت میکنند یا مغازه داران با قرار دادن ضایعاتی از جمله سطلهای زباله داخل رفیوژها باعث ایجاد مناظر زشت میشوند.
وی تصریح کرد: در بخش میانی چهارباغ، باغچهها مستقیما روبروی مغازهها نیست، اما شهروندان گاهی نوارهای زردی که برای محافظت از درخچههای نو پا، کشیده شدهاند را پاره میکنند. مواد شوینده ناشی از شستوشوی پیاده رو یا چربی و روغن که در باغچههای گل ریخته میشوند، باعث بسته شدن منافذ گلبرگها و از بین رفتن گیاهان میشوند.
مدیر عامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان، افزود: به طور مرتب در حال ترمیم گلها و گیاهان هستیم. درختچههای کاشته شده مخصوص یک فصل خاص نیستند و باید برای سالیان متوالی سبز و پایدار باقی بمانند، اما متاسفم که با عدم مراقبت از درختچهها مانع از عمر طولانی آنها میشویم.
مرتضایی نژاد در خصوص نگهداری سازمان فضای سبز اصفهان از گیاهان، خاطرنشان کرد: برای حفاظت از درختان، 200 متر چهارباغ از میدان انقلاب، نیروهایی مستقر هستند که از درختان محافظت کنند، اما نمیتوانیم برای هر درختی در مقابل مغازهها نیرو مشخص کنیم، کار عاقلانهتر رعایت اصول نگهداری از فضای سبز شهر مخصوصا چهارباغ توسط شهروندان و مغازهداران است.
انتهای پیام