رئیس شورای اسلامی شهر تهران:

روحانیت برای احیای جایگاه خود در مردم، نیازمند سیره طالقانی است

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر این که امروز بیش از هر زمان دیگری خلا حضور روحانیان مردمی با سلوک متفاوتی نظیر آیت الله طالقانی را در جامعه حس می‌کنیم، گفت: نهاد روحانیت اگر می‌خواهد جایگاه گذشته خود در اثرگذاری بر نسل جوان و نخبگان را احیا کند باید سیره و روش زندگی آیت الله طالقانی را بازآفرینی کند.

به گزارش ایسنا، محسن هاشمی رفسنجانی در مراسم سالگرد آیت الله طالقانی در بهشت زهرا (س)، افزود: آیت الله طالقانی را به حق می‌توان دایره المعارف مبارزات علیه رژیم طاغوت دانست چرا که ایشان برای سه دهه به صورت مستمر زندگی خویش را وقف مبارزه با استبداد کرد و از ملی شدن صنعت نفت تا نهضت امام خمینی همواره در صف اول مبارزه قرار داشت.

وی ادامه داد: زندگی آیت الله طالقانی که از سوی امام خمینی به عنوان ابوذر زمان خوانده شد، توام با ساده زیستی ، اخلاق و مدارا بود. ایشان بر حفظ جایگاه روحانیت در میان مردم و جلوگیری از ایجاد فاصله با اقشار گوناگون تاکید داشتند.

به گفته رئیس شورای اسلامی شهر تهران، آیت الله طالقانی در دو مقطع یعنی دهه ۴۰ و از سال ۴۲ تا ۴۶ و در دهه ۵۰ از سال ۵۴ تا ۵۷ توسط ساواک دستگیر ، شکنجه و به زندان طولانی مدت محکوم شد در هر دو این مقاطع آیت الله هاشمی رفسنجانی نیز حضور در زندان را تجربه کردند به خصوص در مقطع دوم که تقریبا دستگیری و آزادی این دو شخصیت همزمان بود، در زندان زیست مشترک و همراهی توام با دستاوردهای معنوی را تجربه کردند.

وی تاکید کرد: من که برای ملاقات پدر به زندان اوین می‌رفتم از نزدیک سیما و سیره مثال زدنی آیت الله طالقانی که برای دیدار خانوده‌اش به سالن ملاقات زندان اوین آورده می‌شد را مشاهده کردم.اثر قرآنی ماندگار آیت الله طالقانی، پرتوی از قرآن که شش جلد از آن منتشر شده است، در دوران زندانی بودن ایشان در سال ۱۳۴۲ انجام شد و شاید این اثر وم صاحبت با ایشان به آیت الله هاشمی رفسنجانی انگیزه و ایده تدوین تفسیر راهنما و پرتوی از قرآن را که تاکنون ۵۴ جلد از آن منتشر شده است را داد.

به اعتقاد محسن هاشمی ،  جایگاه آیت الله طالقانی در انقلاب اسلامی به حدی بود که ایشان پس از شهادت استاد مطهری به عنوان ریاست شورای انقلاب از سوی امام راحل منصوب شدند و به عنوان امام جمعه تهران ،خطبه‌های ماندگاری را در مهمترین تربیون انقلاب اسلامی ایراد کردند. طرح مسئله لزوم تاسیس نهاد شورا در کشور میراث گرانقدر مرحوم طالقانی است که امروز به درخت تناور و بالنده شورای اسلامی شهر و روستا تبدیل شده است. شاید بتوان خطبه‌های ماندگار آیت الله هاشمی در دوران دفاع مقدس و پس از آن را که نماز جمعه را به میعادگاه همه نیروهای انقلاب با سلایق و علایق گوناگون تبدیل کرده بود، تداوم خطبه‌های آیت الله طالقانی خواند.

وی افزود:آثار آیت الله طالقانی در حوزه‌های گوناگون فکری را می‌توان پیشرو انقلابیون دانست در حقیقت اثر نخست ایشان اسلام و مالکیت را می‌توان نخستین اثر چهره‌های مبارز روحانیت در عرصه اقتصاد دانست. اثر سیاسی ایشان که حاشیه‌ای بر کتاب مهم وتاریخی مرحوم نائینی در موضوع حکومت دینی و رابطه دین و سیاست بود نیز در سال ۱۳۳۲ و حدود ۱۵ سال قبل از کتاب ولایت فقیه امام خمینی منتشر شد و اثر قرآنی ایشان در سال ۴۲ و ۱۵ سال پیش از آثار تفضیلی مهمی نظیری تفسیر المیزان منتشر شد.

به گزارش ایسنا، سعید خال مدیر عامل سازمان بهشت زهرا (س) نیز درحاشیه برگزاری این مراسم با اشاره به این که امام راحل آیت الله طالقانی را ابوذر زمان نامید، افزود: چهلمین سالگرد رحلت یار دیرین امام خمینی امروز با همت شورای شهر و سازمان بهشت زهرا(س) و معاونت خدمات شهری برگزار شد. جامعه ما امروز از مشکل اخلاق رنج می‌برد و در این میان اسوه سازی‌های اخلاق قطعا نقش بسزائی در بازسازی اخلاقی جامعه دارند.

وی افزود: آیت الله طالقانی اخلاق مداری جامعه را به سرمنزل مقصود می‌رساند. کسی که امام راحل او را ابوذر زمان خواند قطعا می‌تواند به عنوان الگوی اخلاقی در جامعه امروز مدنظر قرار داد. آیت الله طالقانی را می‌توان به عنوان پدر شوراها خواند و بر همین اساس است که اعضای شورای اسلامی شهر تهران اهتمام ویژه‌ای به گرامیداشت ایشان و تاکید بر مرور بر آثار ایشان دارند. در همین مسیر بارها و بارها تاکیدات ایشان در حوزه‌های مختلف مورد توجه اعضای شورا قرار گرفته است.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۴ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۵:۴۹
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 98062411430
  • خبرنگار : 71505