به گزارش ایسنا، نظرسنجی سالانه اتاق بازرگانی آمریکا در شانگهای نشان داد که اگرچه اکثر شرکتهای عضو این انجمن در سال ۲۰۱۸ سودآور ماندند، اما شمار شرکتهایی که رشد درآمدشان را گزارش کردهاند کاهش پیدا کرده است. پیشبینیها برای درآمد آتی نیز کاهش پیدا کرده که منعکسکننده تاثیر فرساینده تشدید تعرفههای تلافی جویانه آمریکا و چین علیه صادرات یکدیگر است.
خوشبینی پنج ساله برای نخستین بار از سال ۲۰۱۵ که بازارهای سهام چین ریزش کرده بود و مقامات این کشور به دنبال راه چارهای بودند، سقوط کرد.
اتاق بازرگانی آمریکا در گزارشی که به همراه این نظرسنجی منتشر شد، اعلام کرد پیشبینیهای رشد درآمد پایین آمده و خوش بینی نسبت به آینده ضعیف شده و بسیاری از شرکتها سرمایهگذاریهایی که ابتدا برای چین برنامه ریزی کرده بودند را به نقاط دیگر منتقل میکنند.
این گزارش در شرایطی منتشر شده که مذاکره کنندگان آمریکایی و چینی آماده میشوند دور جدیدی از مذاکرات تجاری دوجانبه را ماه آینده در واشنگتن برگزار کنند. با توجه به پیشرفت اندکی که تاکنون صورت گرفته است، انتظارات بازار برای پیشرفت قابل توجه این مذاکرات اندک است.
طبق گزارش اتاق بازرگانی آمریکا، با توجه به این که هیچ نشانهای از توافق تجاری وجود ندارد، ۲۰۱۹ سال دشواری خواهد بود و بدون یک توافق تجاری، سال ۲۰۲۰ ممکن است بدتر باشد.
اکثر شرکتهای عضو اتاق بازرگانی آمریکا مخالف استفاده از تعرفهها در اختلاف تجاری دو کشور هستند و سه چهارم آنها با این تعرفهها ابراز مخالفت کردهاند.
بر اساس گزارش رویترز، این نظرسنجی در فاصله ۲۷ ژوئن تا ۲۵ ژوییه روی داد که پیش از آغاز جدیدترین دور تعرفهها بود و ۳۳۳ شرکت به آن پاسخ دادند.
دولت چین برای نخستین بار در جنگ تجاری با آمریکا، واردات بیش از دهها کالای آمریکایی شامل میگو، غذای ماهی و داروهای درمان سرطان را از تعرفه معاف و اعلام کرد واردکنندگان چینی میتوانند برای جبران تعرفههایی که برای واردات این ۱۲ محصول پرداخت کردهاند، درخواست کنند. کمیسیون شورای تعرفه چین اعلام کرد به بررسی درخواستهای معافیت ادامه خواهد داد و فهرستهای جدید را در آینده اعلام میکند.
انتهای پیام