شهادت محرمانه یک سعودی لو رفت

گزارش "صباح" ترکیه درباره نقش بن‌سلمان و سازمان اطلاعات اردن در قتل خاشقجی

همزمان با نزدیک شدن به سالگرد قتل جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار و منتقد سعودی که دوم اکتبر ۲۰۱۸ در کنسولگری کشورش در استانبول به قتل رسید، روزنامه "صباح" ترکیه برخی اطلاعات موجود در این زمینه را که از طریق منابعی در سازمان اطلاعات این کشور به آنها دست یافته است، افشا کرد.

به گزارش ایسنا، روزنامه مذکور در گزارش خود ضمن اشاره به یک شهروند سعودی که پس از ورود به ایرلند از طریق کشور سومی، وارد سفارت آنکارا در دوبلین شد، از اطلاعاتی که این منبع به سفارت ترکیه در ایرلند ارائه کرد و برخی از جزئیات فاش نشده پیرامون جنایت قتل خاشقجی که در ریاض برنامه‌ریزی و در استانبول اجرایی شد، پرده برمی‌دارد.

این روزنامه نوشت، با این شهروند سعودی پس از ارائه اطلاعات مربوط به جنایت قتل خاشقجی، به صورت یک منبع سری برخورد شد. اطلاعاتی که از طریق دوستان نزدیکش در سازمان اطلاعات عربستان به دست آورده بود اما وی از کار خود و دلایل نزدیکی‌اش به دستگاه اطلاعاتی مذکور توضیحی نداد.

طبق گفته منابع، اطلاعاتی که این شهروند سعودی ارائه کرد اثباتی بر این مساله است که کسی که دستور قتل این روزنامه‌نگار را صادر کرده است همان محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان است.

این شهروند سعودی گفت، شخصی که نامش "صالح النشاع" است و در پزشکی قانونی کار می‌کند، یک هفته پیش از قتل خاشقجی با استفاده از گذرنامه اردنی وارد استانبول شد و این مساله اثبات می‌کند که جنایت قتل خاشقجی با نیت قبلی و از پیش برنامه‌ریزی شده بوده است. وی ادامه داد، النشاع همه تجهیزات لازم را برای انجام این جنایت داخل کنسولگری سعودی در استانبول فراهم کرد.

به گفته این منبع، سیف سعد القحطانی، یکی از اعضای تیم اجراکننده ترور دوم اکتبر وارد ترکیه شد و پس از ورود خاشقجی به کنسولگری، اقدام به تعقیب او به سمت اتاقی کرد که به آن منتقل شد.

منبع مذکور ادامه می‌دهد، به خاشقجی ۱۰۰ میلی‌گرم مواد مخدر کتامین و پس از آن پنج میلی‌گرم داروی میدازولی و سپس ۲۰۰ میلی‌گرم داروی پروپوفول خورانده شد تا بیهوش شود اما با وجود خوراندن این داروها، مقتول هنوز از هوش نرفته بود و داروها اثر نکرده بود. این منبع خاطرنشان کرد که نمی‌داند چه اتفاقی برای جسد خاشقجی افتاده است، زیرا دوستش او را در جریان ادامه این جنایت قرار نداده است.

روزنامه صباح نوشت، منبع مذکور ادعا کرده است که سازمان اطلاعات اردن در جنایت قتل خاشقجی نقش داشته است.

همچنین وی تاکید کرد، تعدادی از افراد مخالف نظام عربستان و مقیم اروپا نیز به همین شیوه به ریاض منتقل شده‌اند و ولیعهد عربستان دستورات برای آوردن خاشقجی به این کشور را هم صادر کرد اما این دستورات اجرایی نشدند.

منبع مذکور خاشقجی را به "مزدور دوجانبه" میان آمریکا و عربستان متهم کرد و گفت، ریاض او را در میان گروه اخوان المسلمین گماشت اما وی با این گروه همراه شده و شروع به انتقاد از نظام آل سعود کرد و به همین دلیل بن سلمان دستور داد از دست او خلاص شده و او را به قتل برسانند.

صباح در ادامه نوشت، سازمان اطلاعات ترکیه نسبت به ادعاهای این منبع پیرامون روابط سازمان اطلاعات اردن و مزدور دوجانبه تردید کرد اما با این وجود ادعاهای مذکور را ضمیمه پرونده قتل این روزنامه‌نگار کرد.

طبق نوشته این روزنامه، شهادت‌های تیم مذاکره کننده در جریان محاکمات در عربستان با هدف پنهان نگهداشتن نقش ولیعهد و احمد عسیری، معاون رئیس سازمان اطلاعات عربستان در این جنایت صورت گرفته است. تیم مذاکره کننده در شهادت‌های خود مدعی شدند که گزارش دروغین به عسیری ارائه کرده‌اند مبنی بر اینکه خاشقجی از کنسول‌گری خارج شده است. آنها در گزارش خود گفتند: یک شخص بی‌گناه را به قتل رساندیم و مقامات را با ارائه اطلاعات جعلی گمراه کردیم، ما خیانت در امانت کرده و در وظیفه خود اشتباه کردیم.

این روزنامه در ادامه نوشت، گفت‌وگوهای موجود در فایل‌های صوتی میان صلاح الطبیقی کارشناس پزشکی ــ قانونی عربستان و ماهر مطرب، یک عامل اطلاعاتی که مکررا ولیعهد عربستان را در سفرهای خارجی همراهی می‌کرده، درباره رهایی از جسد خاشقجی یک ساعت پیش از وقوع این جنایت، گزارش‌های دروغین مذکور باطل می‌کنند که تلاش می‌کنند بن سلمان و عسیری را از این جنایت تبرئه کنند.

صباح نوشت، اطلاعات و فیلم دوربین‌ها در فرودگاه آتاتورک استانبول که احمد عبدالله المزینی، وابسته نظامی عربستان در استانبول و عضو سازمان اطلاعات عربستان و منصور ابو حسین، مسؤول اول تیم ترور را نشان می‌دهد که با یکدیگر یک روز پیش از وقوع جنایت وارد ترکیه شدند و المزینی نیز به همراه مفلح شایع المصلح، یکی از سه عضو تیم قتل وارد هتل شد.

براساس نوشته این روزنامه ترکیه‌ای، شهادت مصلح نشان می‌دهد که او از مکان "همدست محلی" آگاهی داشته است و به او چمدان‌های حاوی کیسه‌هایی را تحویل داده است و پس از آن دریافته است که این چمدان‌ها حاوی اجزای بدن خاشقجی بوده‌اند.

اما در شهادت‌ها و اظهارات محمد سعد الزهرانی یکی از ۱۵ عضو تیم ترور آمده است که وی دوربین‌ها را از کار انداخته و سپس سی‌دی‌های حاوی فیلم را شکسته و داخل سطل آشغال انداخته است اما این تلاش‌ها برای نابودی فیلم‌ها موفقیت‌آمیز نبود چرا که تیم بازرسی دوربین پلیس استانبول موفق شد فیلم اقدامات تیم ترور را بدست آورد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۰ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۵:۴۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 98062009774
  • خبرنگار : 71592