به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، تظاهرات امروز در حالی برگزار میشود که این معترضان روز شنبه در اقدامات اعتراضی خود تلاش کردند تا حمل و نقل به مقصد و از مبدأ فرودگاه بینالمللی هنگ کنگ را مختل کنند اما پلیس با آنها مقابله کرد.
راهپیمایی برنامهریزی شده امروز از مبدأ یک پارک مرکزی در هنگ کنگ به مقصد سفارت آمریکا در حالی برگزار میشود که شب گذشته مجددا درگیریهایی بین پلیس هنگ کنگ و معترضان مخالف دولت این منطقه رخ داد.
چند روز پیش دولت هنگ کنگ خبر از لغو لایحه مناقشهبرانگیز مجاز کردن استرداد مظنونان قضایی از این دولتشهر به چین داد؛ لایحهای که مطرح شدن آن جرقه اعتراضات ماههای اخیر را در چند ماه پیش زد.
وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه خود برای اعلام توصیههای سفر به شهروندان این کشور پکن را متهم به دست زدن به یک کمپین تبلیغاتی و متهم ساختن آمریکا به دامن زدن به ناآرامیهای هنگ کنگ کرد و در عین حال عنوان ساخت که شهروندان و پرسنل سفارت آمریکا در هنگ کنگ هدف این کمپین تبلیغاتی چین هستند و از آنها خواست حداکثر احتیاط را به خرج دهند.
روز شنبه پلیس هنگ کنگ اجازه به اقدامات اخلالگرانه معترضان در مسیرهای منتهی به فرودگاه این دولتشهر نداد و تدابیر امنیتی شدیدی را شامل بازرسی از مسافران در قطارها و اتوبوسها به مقصد این فرودگاه و همچنین محدود کردن خدماتدهی قطارها برقرار کرد.
به دنبال این اقدامات پلیس، معترضان هنگ کنگی به تجمع در ایستگاههای مترو و مجتمعهای متعلق به شرکت اپراتور راهآهن این منطقه رو آوردند. آنها این شرکت را متهم به کمک به پلیس هنگ کنگ برای حملات خشونتآمیزش علیه معترضان کردند. روز شنبه یکی از ایستگاههای مهم راهآهن هنگ کنگ به نام ایستگاه شاهزاده ادوارد برای دومین روز متوالی به سبب تلاشهای معترضان برای تجمع در آنجا تعطیل شد. زمانی که معترضان از متفرق شدن در این ایستگاه خودداری کرده و شروع به آتش زدن اشیایی در نزدیکی این ایستگاه کردند پلیس هنگ کنگ با اسپری فلفل به آنها حمله کرد.
این ایستگاه در هفتههای اخیر یکی از کانونهای تجمعات معترضان هنگ کنگی بوده است. در عین حال یکسری درگیریهای خشونتآمیز دیگر نیز به صورت جداگانه در ایستگاه قطاری در شهر جدید شاتین رخ داد که در آنجا نیز معترضان با افسران پلیس درگیر شدند و رسانهها از دستگیری چند نفر در این شهر خبر دادند. این در حالی است که گزارش شده که اخیرا علاوه بر جوانان افراد مسنتر نیز که تاکنون کمتر در اعتراضات در هنگ کنگ دیده میشدند در حال شرکت کردن هر چه بیشتر در این اعتراضات هستند. جنبش اعتراضی هنگ کنگ در سه ماه گذشته عمدتا از سوی جوانان رهبری شده و تحقیقات نشان میدهد که بیش از نیمی از معترضان شرکتکننده در تظاهران هنگ کنگ در رده سنی ۲۰ تا ۳۰ سال هستند اما این جنبش در میان اقشاری نظیر پزشکان، پرستارها، معلمها و وکلا و کارمندان دولت نیز از حمایت برخوردار است. اخیرا گروههایی از افراد مسنتر تظاهراتی را تحت عنوان تظاهرات «مو سفیدان» برگزار کردند.
از سوی دیگر به گزارش خبرگزاری رویترز صدها تن از معترضان هنگ کنگی ضمن برپایی تجمعات امروزشان برای آغاز راهپیمایی به سمت سفارت آمریکا از دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا خواستند تا «این دولتشهر تحت حاکمیت چین را آزاد کند». گزارش شد که در حالی که نیروهای پلیس هنگ کنگ در کناری ایستاده بودند معترضان پرچمها و پلاکاردهایی را بالا گرفته و خواستار کمک آمریکا به معترضان هنگ کنگی و برپایی دموکراسی شدند.
مارک استر وزیر دفاع آمریکا روز شنبه از دولت چین خواست نسبت به هنگ کنگ خویشتنداری نشان دهد.
انتهای پیام