ناصر طاهری معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان اصفهان در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: چندی پیش نامهای از سوی مدیریت مدرسه چهارباغ برای ما ارسال شد که در آن اعلام شده بود این مدرسه میخواهد برای پوشاندن رواقهای بیرونی خود از حفاظ شیشهای استفاده کند. دلیلشان هم این بود که اینجا مدرسه علمیه است و حریم و شأنی دارد، اما غروبها، دخترها و پسرها روی لبه این رواقها مینشینند و شأن مکان به درستی رعایت نمیشود.
وی ادامه داد: ما با این درخواست موافقت نکردیم و به آنها گفتیم اجازه بدهند که نتیجه مکاتبه با تهران در این خصوص مشخص شود، بعد اگر اقدامی لازم بود انجام بدهید، اما گویا آنها منتظر نتیجه نماندهاند و کاری که مد نظرشان بوده انجام دادهاند.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان، خاطرنشان کرد: این اداره کل برای حفاظت از نقاشیهای عالیقاپو از حفاظ شیشهای استفاده کرد، اما در محل مدرسه چهارباغ نیازی به حفاظ شیشهای نبود، چون رواقها بخشی از ساختار این بنا هستند و حفاظ شیشهای، منظره آن را مخدوش میکند.
وی افزود: باید در نظر داشت که امکان نظافت برگهایی که پشت این شیشهها جمع میشود سخت است و ضرورتی برای انجام این کار وجود نداشته اما بههرحال آنها هم دلایلی دارند که از دید خودشان این کار را حفاظتی محسوب و سپس توجیهپذیر میکند ولو اینکه از دید میراث فرهنگی این اقدام حفاظتی به شمار نرود.
به گزارش ایسنا، مدرسه چهارباغ که مدرسه علمیه امام صادق (ع)، مدرسه سلطانی و مادر شاه نیز نامیده می شود، آخرین بنای با شکوه تاریخی دوران صفوی در اصفهان است که برای تدریس و تعلیم به طلاب علوم دینی در دوره شاه سلطان حسین، آخرین پادشان صفوی از سال 1116 تا 1126 هجری قمری ساخته شده است. مدرسه چهارباغ، که به قول بسیاری از محققین هم مدرسه و هم مسجد بوده، با 8500 متر مربع مساحت، در ضلع شرقی خیابان چهارباغ قرار دارد.
انتهای پیام