این پدیده به عنوان آسیبی بزرگ در خانواده از علل و عوامل گوناگونی ریشه میگیرد که برخی از آنها فردی و اخلاقی و برخی نیز اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی است.
شناخت ناکافی و نا آگاهی زن و مرد از جایگاه و اهداف پیمان زناشویی و فلسفه زندگی مشترک، به شکلگیری یک پیوند بر پایه اهداف کوتاهمدت و ناعاقلانه منجر میشود.
آرزو محمودیان کارشناس ارشد مشاوره در دانشگاه شهرکرد در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: طلاق عاطفی به معنای سردی رابطه میان زن و شوهر است که در این رابطه، ارتباط عاطفی جای خود را به سردی تمامی روابط زوجین میدهد.
وی افزود: زوجها در این رابطه تنها در یک خانه زندگی میکنند ولی از لحاظ روحی و جسمی با یکدیگر فاصله دارند که درک نکردن صحیح رفتار و گفتار یکدیگر و نداشتن شناخت کافی از روحیات طرف مقابل عاقبت سردی و بیعلاقگی نسبت به شریک زندگی دست به دست یکدیگر داده تا یک طلاق عاطفی در زندگی زوجین رقم بخورد.
محمودیان گفت: خانوادهای که دچار طلاق عاطفی میشود، افراد نسبت به خانه خود هیچ حسی ندارند و تمام افراد خانواده به نحوی میخواهند زمان کمتری را با یکدیگر سپری کنند، شور و نشاط در خانه حاکم نیست که این فضا همه را به نوعی فراری میدهد.
وی بیان کرد: فرزندان در چنین خانهای حس امنیت و آرامش ندارند و بیشتر تمایل دارند وقت خود را بیرون از منزل و با دوستان سپری کنند که متاسفانه فرزندان این خانوادهها تمایل بیشتری به استفاده از مواد مخدر، ارتباطات ناسالم و انجام کارهای خلاف و غیر عرف دارند.
این کارشناس مشاوره در استان اضافه کرد: در این خانوادهها علائم افسردگی، اضطراب، پرخاشگری، زودرنجی، بیخوابی، بیاشتهایی، بیزاری از زندگی، احساس بیماری در فرزندان بیشتر مشاهده میشود.
وی عدم تامین نیازهای عاطفی، مشکلات ارتباطی، بی توجهی مرد، انتخاب نادرست همسر، عدم همدلی و همراهی، رفتارهای خشونتآمیز، عدم گذراندن وقت با یکدیگر، نارضایتی جنسی، بی اعتمادی و عدم تعادل روحی را از دلایل طلاق عاطفی برشمرد.
محمودیان بیان کرد: زن و مردی که دچار طلاق عاطفی میشوند آسیبهای بسیاری بر هر دوی آنها متحمل میشود، در حالی که اگر جدایی آنها رسمی بود این امکان وجود داشت که هر کدام از زن و مرد با فرد دیگری زندگی خود را آغاز کنند.
وی تصریح کرد: متاسفانه برخی از زوجین پس از طلاق عاطفی به سمت روابط خارج از خانه روی میآورند، جامعهای که در آن زنان و مردان نیازهای خود را این گونه برطرف کنند سرشار از بی اعتمادی، بیماری، فساد و ناامنی خواهد بود و کسانی که به دلیل منع شرعی، قانونی و اجتماعی مکلف هستند خطا نکنند، دنیایی پر از تنهایی، نبود یک همدم، دوست نداشتن و دوست داشته نشدن را تجربه میکنند که از نظر روحی برای آنها بسیار تخریب کننده است.
این مدرس دانشگاه ادامه داد: در این شرایط بهتر است زوجین موضوعات کوچک را بهانهای برای هم صحبتی با یکدیگر قرار دهند تا از طریق گفت و گو و تبادل نظر وقت بیشتری را با هم بگذرانند.
وی بیان کرد: توصیه میشود زوجین برای پیشگری از این امر، در خصوص نیازها و انتظارات خود با یکدیگر صحبت کنند، چرا که آشنایی با نیاز همسر و برآورده کردن آنها تاثیر بسیاری در کاهش مشکلات و افزایش آرامش در زندگی خواهد داشت.
محمودیان خاطرنشان کرد: پیادهروی دو نفره، غافلگیر کردن، برنامهریزی برای فعالیت مشترک لذتبخش و افزایش تعاملات اجتماعی از جمله راهکارهایی است که میتواند نشاط و هیجان را به فضای سرد و بی روح زوجین تزریق کند.
انتهای پیام