به گزارش ایسنا به نقل از شبکه خبری دویچه وله، مخالفان بریگزیت بدون توافق که "گروه شورشی" نامیده میشوند، بخش نخست لایحه را با ۳۲۹ رای موافق در برابر ۳۰۰ رای مخالف تصویب کردند. دور دوم رایگیری نیز با اکثریت آرا همراه شد. رایگیری در مرحله نهایی با نتیجه ۳۲۷ رای موافق در مقابل ۲۹۹ رای مخالف به پایان رسید. به این ترتیب نمایندگان پارلمان بریتانیا لایحهای را مورد تصویب قرار دادند که از خروج بدون توافق بریتانیا از اتحادیه اروپا جلوگیری میکند.
طبق این لایحهای که تصویب شده نخست وزیر موظف میشود در صورتی که با اتحادیه اروپا به توافق نرسد، درخواست تمدید سه ماهه خروج از اتحادیه اروپا را به مقامات این اتحادیه تسلیم کند.
در پی تصویب این لایحه، بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا پیشنهاد برگزاری انتخابات پارلمانی جدید در ۱۵ اکتبر را مطرح کرد.
در عین حال، بریگزیت بدون توافق که مورد نظر بوریس جانسون است، باید به تصویب مجلس اعیان نیز برسد تا جنبه قانونی پیدا کند، اما تندروهایی که حامی خروج با توافق هستند، ممکن است برای تصویب آن با سخنرانیهای مطول وقتکشی کنند.
بوریس جانسون اصرار داشت که بریگزیت با یا بدون توافق در ۳۱ اکتبر انجام گیرد. او پیشتر هشدار داده بود که در صورت پیروزی "گروه شورشی" در مجلس عوام، پارلمان را منحل میکند. او لایحه ممانعت از بریگزیت بدون توافق را "لایحه تسلیم" میخواند.
تجدید انتخابات بریتانیا الزامی است زیرا جانسون اکثریت خود را در پارلمان بریتانیا از دست داده است. اکنون دولت بریتانیا برای جبران پیامدهای ناشی از برگزیت دو میلیارد پوند (معادل دو میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورو) بودجه اضافه اختصاص داده است. این در حالی است که محاسبه دقیقی از پیامدها و عوارض ناشی از بریگزیت و بهویژه بریگزیت بدون توافق وجود ندارد.
اوضاع اقتصادی بریتانیا به ویژه در سایه ناروشن بودن فرجام بریگزیت رو به وخامت رفته است. بهای پوند بریتانیا به گونهای مداوم کاهش مییابد. اکنون بهای هر پوند انگلیس به یک دلار و ۲۰ سنت آمریکا رسیده است.
انتهای پیام