سبک زندگی حسینی در زندگی شخصی و اجتماعی چگونه محقق می‌شود؟

یک کارشناس مسائل دینی و قرآنی گفت:هر قدر درجه معرفت انسان نسبت به ولایت و شناخت امام حسین (ع) بیشتر باشد بهتر می‌تواند سبک زندگی حسینی را در زندگی شخصی و اجتماعی پیاده کند. دهه اول محرم از جمله ایامی است که انسان می‌تواند شناخت خود را نسبت به مقام و زندگی امام حسین (ع) بیشتر کند. این شناخت از طریق عزاداری و زیارت حضرت نیز بهتر و راحت‌تر میسر می‌شود چرا که در احادیث دینی برای زیارت حضرت سیدالشهدا (ع) و اقامه عزاداری برای حضرت ثواب بسیار زیادی عنوان شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین علی ربانی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد:عاشورا و نهضت عاشورا آثار و برکات زیادی را برای کل جامعه بشری به دنبال داشته است. آثار و برکات نهضت سیدالشهدا (ع) برای هیچ فردی  پنهان نیست. در زیارت عاشورا داریم که عاشورا و نهضت عاشورا چه خیرها و برکاتی را برای جوامع بشری در بر داشته است و چگونه باعث زنده ماندن مفاهیم اسلام شده است.

وی ادامه داد: عزاداری برای سیدالشهدا (ع) ثواب بسیار زیادی دارد و در این مورد ائمه اطهار (ع) تأکیدات بسیاری داشته‌اند. عزاداری و زیارت امام حسین (ع) باید به سبک و روشی صورت بگیرد که در زندگی فردی و اجتماعی ما تأثیر مثبتی به جای بگذارد. در احادیث وارد شده است که زیارت امام حسین (ع) آثار و برکات بسیار فراوانی دارد و تمام اهل بیت (ع) کشتی نجات هستند اما این جمله در مورد امام حسین (ع) به صورت ویژه به کار برده می‌شود و دلیل آن این است که امام حسین (ع) مصائب و سختی‌های بسیار زیادی را تحمل کرده‌اند و بر همین اساس از طریق امام حسین (ع) انسان‌های زیادی سریع‌تر به مقصد می‌رسند.

این کارشناس مسائل دینی و قرآنی خاطرنشان کرد: خصوصیاتی که در شهادت حضرت اباعبدالله (ع) وجود دارد به قدری مهم است که اولیای الهی برای زیارت حضرت از خداوند اجازه می‌گرفتند. امام صادق (ع) در حدیثی می‌فرمایند:" به واسطه تحمل این بلاها خداوند رحمتی را برای امت فرستاده که قابل وصف نیست.  بر همین اساس توصیه شده که هر روز بر امام حسین (ع) سلام بدهید و حتی اگر نمی‌توانید به زیارت بروید این سلام را از راه دور بدهید.

ربانی گفت: اثر زیارت و عزاداری امام حسین (ع) به صورت تکوینی در زندگی انسان کم کم مشهود و مشخص می‌شود. شیخ مفید در کتاب «مزار» با اشاره به آثار و برکات زیارت امام حسین (ع) می‌گوید؛ اولین اثر زیارت حضرت از دور و نزدیک «از بین رفتن گناهان» است. امام صادق (ع) در صفحه ۵۸۲ جلد چهار کافی می‌فرماید: " کمترین پاداش برای زائر سیدالشهدا (ع) از بین رفتن گناهان است اما به شرطی که حق حضرت را به جای بیاورد و ولایت را قبول داشته باشد. " یعنی فردی که به زیارت می‌رود باید به این ظرفیت رسیده باشد که نسبت به جایگاه حضرت سیدالشهدا (ع) شناخت داشته باشد. دومین اثر زیارت «رفع گرفتاری» از انسان است. «طولانی شدن عمر» اثر بعدی زیارت حضرت است. بهترین موقعیت برای زیارت و شناخت حضرت همین دهه اول ماه محرم است نه اینکه در سایر زمان‌ها نتوانیم این شناخت را به دست آوریم اما طبق احادیث اسلامی از اول ماه محرم که اقامه عزا صورت می‌گیرد پرچم عزای حضرت از آسمان‌ها به سمت زمین فرود می‌آید و همین فضا می‌تواند شناخت انسان را نسبت به حضرت بیشتر کند. هر چقدر که درجه معرفت ما نسبت به ولایت بیشتر باشد بهتر می‌توانیم مفهموم عزاداری و گریه بر سیدالشهدا (ع) را درک کرده و این گونه مجالس ما باعث تطهیر قلب می‌شود.

وی اظهار کرد: کسی که با سیدالشهدا (ع) پیوند می‌خورد متحول می‌شود. این تحول می‌تواند درتمام عرصه‌های زندگی صورت بگیرد اما تحول زمانی رخ می‌دهد که انسان نسبت به مقام حضرت شناخت کافی داشته باشد. سیدالشهدا (ع) یک پرچمی را بالا برده است که برای تمام انسان‌ها فرصتی را فراهم می‌کنند که راحت‌تر، بیشتر و بهتر بتوانند مفاهیم اسلام را دریابند و به آن سمت حرکت کنند. با شرکت در عزاداری و شناخت مقام حضرت است که می‌توانیم سبک زندگی خود را به سبک زندگی حسینی تبدیل کنیم.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۲ شهریور ۱۳۹۸ / ۰۸:۵۵
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 98061206141
  • خبرنگار : 71461