هنر گرافیتی در ایران _ گفت‌وگو با یک مدیر گالری

گرافیتی در گالری دیگر آزاد نیست!

یک مدیر گالری بر این باور است که قطعا گرافیتی یک هنر محسوب می‌شود. اینکه یک اثری هنری است یا نه، مربوط به فضایی که در آن ارائه می‌شود، نیست. او در عین حال معتقد است که ارائه آثار گرافیتی در گالری‌ها می‌تواند با ذات آزاد این هنر در تناقض باشد.

فرهاد آذرین ـ مدیر گالری «آتبین» ـ در گفت‌وگویی با ایسنا در پاسخ به این پرسش که آیا ارائه آثار گرافیتی در گالری‌ها اشکالی دارد، اظهار می‌کند: این موضوع کاملا سلقیه‌ای است. گرافیتی ذاتا یک هنر آزاد و فضای آن خیابانی و باز است و اینگونه نیست که حتما هنرمند، سوژه و تکنیک مشخص باشد. 

او ادامه می‌دهد: نمی‌خواهم قطع‌نامه بدهم که گرافیتی می‌تواند در گالری‌ها ارائه شود یا خیر. به هر حال گرافیتی تکنیک‌های مختلفی دارد که ممکن است هر هنرمندی بخواهد از این تکنیک‌ها استفاده کند و در کار خود از آن بهره ببرد. این موضوع از اینکه اصل هنر گرافیتی در گالری‌ها به نمایش گذاشته شود، متفاوت است. اما در مجموع می‌توان گفت که هنر گرافیتی به دلیلی ذات آزادی که دارد، چندان در گالری‌ها جایی ندارد. 

آذرین همچنین با اعتقاد بر اینکه «قطعا گرافیتی یک هنر محسوب می‌شود»، یادآور شد: اینکه ذات یک اثری هنری است یا نه مربوط به فضایی که در آن ارائه می‌شود، نیست. مگر بنکسی آرتیست نیست؟ به شخصه اصلا قائل به این نیستم که فضایی که اثر هنری در آن ارائه می‌شود، شناسامه‌ای است برای آنکه آن را تبدیل به یک اثر هنری بکند. درست همانند داستانی که مارسل دوشان یک دستشویی را در گالری گذاشت و گفت چون اینجا قرار دارد، پس یک اثر هنری است.

مدیر گالری «آتبین» یادآور شد: اگر بخواهیم بگوییم که فقط آنچه در گالری‌ها عرضه می‌شود هنر است، آن وقت سقف نمازخانه سیستین واتیکان چه می‌شود؟ 

  انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۱ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۱:۱۹
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 98061105582
  • خبرنگار : 71548