به گزارش ایسنا، علی البیاتی، عضو این کمیساریا به روزنامه فرامنطقهای القدس العربی گفت: آمارهای رسمی نشان میدهند بیش از ۲۰۰ گور دستهجمعی با ۱۲ هزار قربانی جرائم داعش در سراسر عراق و در مناطقی که قبلا در کنترل داعش بودهاند، وجود دارد.
البیاتی با اشاره به اینکه تعداد گورهای نبش قبر شده به نیمی از این تعداد هم نمیرسند، تاکید کرد: تا امروز نتوانستهایم هویت قربانیان این گورها را شناسایی کنیم.
این مسئول عراقی با اشاره به اینکه بیش از ۷۰۰۰ تن از چهرههای اقلیتها توسط داعش ربوده شده و نیمی از این تعداد هنوز بازنگشتهاند، گفت: طبق اطلاعات ۱۰۰ هزار تن در نینوا به اتهامات تروریستی تحت تعقیب هستند.
وی در ادامه گفت: سیاست داعش در ربودن اعضای اقلیتها و برخی عشایر اهل تسنن این بود که مردان آنها را جدا کرده و به قتل میرساند و زنان را به عنوان برده میفروخت. بر این اساس بیشتر مردان کشته شدهاند. حدود ۶۰۰ مرد و کودک ترکمانی وجود دارند که تا این لحظه خبری از سرنوشت آنها نیست اما بیشتر اطلاعات حاکی از این هستند که آنها در گورهای دسته جمعی در تلعفر در غرب موصل دفن شدهاند، تعدادی از آنها همانند زنان ایزدی با اقدام مسئولان دولتی و غیر دولتی با پرداخت پول آزاد شدند.
او درباره ایزدیها نیز گفت: از میزان تلفاتی که داعش به ایزدیها وارد کرد، مطلع هستیم، تخریب گسترده مناطق ایزدیها، قتل، کوچاندن و اسارت زنان آنها خساراتی هستند که داعش به آنها وارد آورد اما به این معنا نیست که اگر اقلیت دیگری با تعداد کمتر با همین مصائب مواجه شود، از آنها غافل میشویم.
وی افزود: سازمان ملل وجود ۱۲۰۰ ترکمان ربوده شده در تلعفر از جمله ۶۰۰ زن و دختر و ۱۲۰ کودک را تایید کرد، دولت عراق نیز این مساله را مستندسازی کرد اما به این موضوع رسیدگی نشد، زمانی که ما با یکی از نهادهای عراقی وابسته به اقلیم کردستان که پیشتر برای بازگرداندن زنان ایزدی تلاش میکرد، رایزنی کردیم به ما گفتند که مساله سیاسی است و نمیتوانند زنان ترکمان را بازگردانند.
البیاتی گفت: زنان و کودکانی که تاکنون بازنگشتهاند، فروخته شده و در کشورهای حوزه خلیج فارس و یا در کشورهای اروپایی به سر میبرند، بیشتر کودکان در شهر تلعفر به ویژه آنهایی که در سال ۲۰۱۴ کمتر از دو سال داشتند، امروز در اروپا هستند. داعشیهای متعلق به کشورهای اروپای شرقی تعداد زیادی از این کودکان را با خود بردهاند، این روند یا برنامهریزی بوده که در این صورت در چارچوب کشتار جمعی قرار میگیرد و یا اینکه غیربرنامهریزی شده بوده و به بسیاری از خانوادههایی بازمیگردد که به داعش پیوستند. در حال حاضر خانوادههای داعشی به ترکیه گریختهاند که از مناطق ایزدیها و تلعفر فرزندانی دارند و قبول نمیکنند آنها را بازگردانند.
وی افزود: علاوه بر زنان، ما ۱۲۰ کودک ترکمانی نیز در دارالایتام شهر موصل داشتیم. داعش دختران بالای ۱۸ سال را به ازدواج درآورد و کوچکترها را فروخت، در آن مقطع زمانی هر خانواده داعشی در نینوا میتوانست یک کودک خریداری کند، آن کودکان عضو این خانوادهها شدند.
این عضو کمیساریای عالی حقوق بشر عراق همچنین درباره ناپدید شدن ظالمانه حدود یک میلیون تن پیش از سال ۲۰۰۳ و شناسایی تعداد زیادی از آنها در گورهای دستهجمعی رژیم سابق عراق خبر داد.
او گفت: پس از ۲۰۰۳ تا سال ۲۰۱۹ تعداد قربانیهایی که بیشترشان فوت شدند، به ۱۰۶ هزار تن رسید، بیشترین تعداد قربانیان مربوط به سال ۲۰۰۶ بود و پس از آن تعداد آنها تا سال ۲۰۱۲ رو به کاهش رفت و به ۱۲ هزار تن رسید اما در سال ۲۰۱۴ افزایش یافت و بلافاصله در سال ۲۰۱۸ رو به کاهش رفت و طبق آخرین آمار به بیش از ۲۰۰۰ تن رسید، تعداد این قربانیان در ماههای اول ۲۰۱۹ حدود ۱۳۰۰ تن بود. استان نینوا بیشترین آسیب را پس از سال ۲۰۱۴ دید، بالاترین آمار قربانیان مربوط به سالهای قبل از ۲۰۱۴ است، سالهای ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ که تعداد قربانیان از ۲۰ هزار تن فراتر رفت.
انتهای پیام