به گزارش ایسنا، دکتر غلامرضا انصاری امروز در هفدهمین اجلاس سالیانه و جشنواره برترینهای پارک فناوری پردیس با اشاره به بازدیدهای وزیر امور خارجه از پارک فناوری پردیس، افزود: پس از این بازدید اشتیاق زیادی در وزارت امور خارجه برای همکاری با این پارک ایجاد شد و بر این اساس ما نیروهای خود را بسیج کردیم تا با این پارک همکاری هایی داشته باشیم و امیدواریم بتوانیم با توانمندیهای محققان کشور بیشتر آشنا شویم.
وی توسعه اقتصاد دانشبنیان را یکی از آثار انقلاب اسلامی دانست و ادامه داد: در چهل سال گذشته اعتماد به نفسی که ناشی از انقلاب اسلامی بوده است درایران ایجاد شد و شاهدیم که این اعتماد به نفس در ملتهای مسلمان سایر کشورها نیز ایجاد شده است.
انصاری خاطر نشان کرد: امروز وضعیت ابرقدرتها و به ویژه آمریکا در منطقه نشان میدهد که ملتهای منطقه حتی بسیار کوچک به اعتماد به نفسی رسیدهاند که منجر به ایجاد ائتلافهای بزرگ شده است و این امر ناشی از اعتماد به نفسی است که در ملت ایران ایجاد شده است.
معاون اقتصادی وزارت امور خارجه، اقتصاد دانشبنیان را راه نجاتی برای اقتصاد کشورها دانست و یاد آور شد: اقتصاد دانشبنیان نیز فرصتی را ایجاد خواهد کرد که اقتصاد سوبسید زده و سیاست زده کشور را اصلاح کنیم. این امر کار سختی است، ولی با حمایت و پشتیبانی همه ارگانها محقق خواهد شد.
معاون اقتصادی وزارت امور خارجه، اقتصاد دانش بنیان را دارای دو ویژگی دانست و توضیح داد: یکی از ویژگیهای اقتصاد دانشبنیان آن است که بر اساس "شعار ما میتوانیم"، "اعتماد به نفس" ایجاد خواهد شد و ویژگی دیگر آن جوان بودن محققانی است که در این عرصه گام به میدان نهادهاند.
وی با بیان این که همه افرادی که در حوزه اقتصاد دانشبنیان وارد شدهاند، عمدتا از قشر جوان و با فکر نو هستند و به فناوری روز دنیا دسترسی دارند، خاطر نشان کرد: فعالیت این محققان جوان که علیرغم سختیهای موجود در سیستم اداری به عنوان نماد اقتصاد دانشبنیان پا به میدان نهادهاند، دست کمی از تلاشهای بسیجیان اول انقلاب ندارد.
انصاری با بیان این که امروزه ایران از نظر سیاسی و همچنین از نظر توان نظامی در وضعیت خوبی قرار دارد، خاطر نشان کرد: در بعد اقتصادی با مشکلاتی مواجه هستیم، ولی برای اولین بار در سال جاری از سوی دولت روحانی اعلام شده است که بودجه سال آینده کشور بودجه بدون نفت است. این امر هر چند که اقدام مشکلی است، ولی قرار است در ساختار بودجه کشور تغییراتی ایجاد شود.
وی خاطر نشان کرد: تنها راه آرام کردن محیط و زمینهسازی برای اجرای تغییرات آن است که با تمرکز بیشتر بر اقتصاد دانشبنیان در مسیر انتقال بزرگ از اقتصاد آسیبپذیر نفتی به اقتصاد دانشبنیان حرکت کنیم.
وی ابراز امیدواری کرد که با همکاری همه شرکتهای دانشبنیان این دوره انتقال را طی کنیم و یادآور شد: وزارت امور خارجه نیز آمادگی خود را برای همکاری با توسعه اقتصاد دانشبنیان اعلام میکند و در این راستا معاونت اقتصادی در وزارت امور خارجه فعال شده است.
به گفته وی در معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه اداره کل اقتصاد مقاومتی تشکیل شد و ذیل آن نیز اداره ویژهای با عنوان اقتصاد فناوریهای نو و دانشبنیان راه اندازی شده است.
انصاری تاکید کرد: ما در این معاونت آمادگی داریم که با در اختیار قرار داشتن اطلاعات شرکتهای دانشبنیان این اطلاعات را به طرفهای خارجی برای ورود سرمایههای خارجی به کشور دهیم.
معاون وزیر امور خارجه با اشاره به راهاندازی سایتی برای دریافت اطلاعات شرکتهای دانشبنیان، اظهار کرد: فاز اول این سایت که حاوی اطلاعات شرکتها میشود، راهاندازی شده است و امیدورایم تا پایان سال جاری فاز دوم این سایت تکمیل شود.
انتهای پیام