به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه خبری هیل، چاک شومر، رهبر اقلیت سنا در بیانیهاش با خطاب قرار دادن شی جینپینگ، رئیسجمهوری چین گفته است: "با تمام شدن تعطیلات [مجلس] سنا، رهبر اکثریت، میچ مککانل، باید سریعا 'لایحه دموکراسی و حقوق بشر هنگکنگ' را به بحث و رای بگذارد؛ این قانون مورد حمایت هر دو حزب [دموکرات و جمهوریخواه] است و پیامی صریح به رئیسجمهور شی خواهد فرستاد".
در این لایحه که قبلا از سوی سناتور مارکو روبیو ارائه شده از وزارت امور خارجه آمریکا خواسته شده گواهی یک سالهای درباره خودمختاری هنگکنگ صادر کند. معترضان این دولتشهر، میگویند دولت چین به آرامی در حال حذف "یک کشور، دو سیستم" است که آزادی عمل در برخی مسایل داخلی به مردم هنگکنگ میدهد.
لایحه مطرح در سنا میتواند گواهی مذکور را به قانون مصوب سال ۱۹۹۲ که به هنگکنگ وضعیت تجاری خاصی اعطا میکند، الصاق شود؛ همچنین سبب میشود تا درخواست ویزای آن دسته از هنگکنگیها که در تظاهرات غیر خشونتآمیز دستگیر میشوند، توسط دولت آمریکا رد نشود.
شومر در ادامه بیانیه آورده است: "اقدام چین در افزایش کنترل بر هنگکنگ جهت سرکوب دموکراسی و تضاد عقیده، رفتاری یاسانگیز از یک رژیم بیرحم اقتدارگرا است؛ مردم هنگکنگ، برای ماهها به خیابانها آمدهاند و از حقوق دموکراسی خود دفاع کردهاند. مردم آمریکا باید در کنار مردم هنگکنگ باشند".
سناتور باب منندز، عضو ارشد کمیته روابط خارجی سنا نیز طبق اعلام دفترش، در نظر دارد تا این لایحه را پس از بازگشایی کنگره در اولویت کاری قرار دهد.
این فشارها از سوی قانونگذاران دموکرات در حالی صورت گرفته است که مردم هنگکنگ در حال آمادگی جهت برگزاری دور دیگری از تظاهرات هستند. خبرگزاری رویترز دیروز گزارش داد که چین، پیشنهاد دولت هنگکنگ مبنی بر دلجویی کردن از معترضان و پایان دادن به مناقشه را رد کرده است.
حال هفتهها از شروع تظاهرات ادامهدار در هنگکنگ میگذرد؛ این اعتراضات، نخست در واکنش به لایحه استرداد مظنونان این دولتشهر به سرزمین اصلی چین آغاز شد. کری لام، رئیس اجرایی این دولتشهر، لایحه مذکور را "مرده" عنوان کرده است؛ با این حال معترضان از تظاهرات دست نکشیدهاند و با ارائه تقاضاهای بیشتری در امور دموکراسی و حقوق بشر، به تظاهرات خود ادامه دادهاند. در همین راستا، رویترز گزارش داده است که چین به دولت هنگکنگ اعلام کرده تا تسلیم تقاضاهای معترضان نشود.
انتهای پیام