به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، در همین حال الیوت آبرامز، نماینده ویژه آمریکا در امور ونزوئلا به خبرنگاران گفت ایالات متحده در حال بررسی تحریمهای بیشتر با هدف وارد آوردن فشار برای استعفای نیکولاس مادورو، رئیسجمهوری ونزوئلا است.
او گفت، تجارت نفتی روسنفت، شرکت نفتی روسیه با ونزوئلا نقض تحریمهای آمریکا نیست. آبرامز گفت، اتحادیه اروپا منتظر نتیجه مذاکرات دولت و اپوزیسیون ونزوئلا هستند، با توجه به اینکه هیچ نشانهای مبنی بر تمایل مادورو برای کنارهگیری دیده نمیشود.
نماینده ویژه آمریکا تاکید کرد: چنانچه مذاکرات ناکام بماند آنها تحریمهایی وضع میکنند. از نظر ما، این رویکرد احتمالا اشتباه است چون اگرآنها الان تحریمهایی را در نظر میگرفتند، فرصت بهتری برای موفقیت مذاکرات به دست میآمد.
آبرامز نسبت به پیشرفت مذاکرات تردید دارد. او گفت: در مذاکرات شکاف افتاده است. آنها چندین هفته است که دیدار نکردهاند و تاریخی برای از سرگیری مذاکرات تعیین نشده است.
نیکولاس مادورو، رئیسجمهوری ونزوئلا اوایل اوت پس از آنکه آمریکا تحریمهایی را با هدف راندن او از قدرت اعمال کرد، مذاکرات را مختومه دانست. طرفین مذاکراتی با میانجیگری نروژ در باربادوس داشتند. واشنگتن و اکثر کشورهای غربی از خوان گوآیدو، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا حمایت میکنند. گوآیدو ژانویه با اتکا به قانون اساسی "ریاست جمهوری موقت" اعلام کرد و انتخاب دوباره مادورو در سال ۲۰۱۸ را غیر قانونی دانست.
فرستاده ویژه آمریکا در امور ونزوئلا گفت، گوآیدو تلاش دارد تا متوجه شود آیا مادورو درباره سازش سیاسی از طریق مذاکره جدی است یا خیر. او افزود: اپوزیسیون از همان اول گفته بود که بدون نتیجه اجازه نخواهد داد تا مذاکرات از چارچوب زمانی مشخصی طولانیتر شود.
الیوت آبرامز همچنین تاکید کرد، با تشدید تحریمهای آمریکا علیه مادورو، دولت او بیشتر به شرکت نفت روسیه برای حمایت مالی متکی میشود.
براساس اطلاعات، روسنفت در ماه ژوئیه و نیمه اول اوت بزرگترین خریدار نفت خام ونزوئلا شد. روسیه و چین تحریمهای آمریکا علیه ونزوئلا را یکجانبه و غیر قانونی میدانند. آبرامز گفت: گمان میکنیم روسیه نفت ونزوئلا را با تخفیف ویژهای خریداری میکند و محصولات تصفیه شده را با قیمت بسیار چشمگیری میفروشد.
انتهای پیام