به گزارش ایسنا، روزنامه تایمز انگلیس در گزارشی نوشت: اعضایی از طالبان به مذاکرات با آمریکا به مثابه کوتاه آمدن از اصول نگاه میکنند.
مسؤولان آمریکایی پیش از این مذاکرات در دوحه را با رهبران طالبان ازسرگرفتند. هدف از این مذاکرات تلاش برای پایان دادن به ۱۸ سال جنگ است.
هنوز هیچ جزئیاتی از توافق احتمالی میان طالبان و واشنگتن منتشر نشده است و تاریخی هم برای عقبنشینی نهایی نیروهای آمریکایی از افغانستان مشخص نشده است.
تایمز نوشت که برخی رهبران طالبان به نظر خوشبین هستند چراکه معتقدند دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا برای این توافق اشتیاق زیادی دارد و میخواهد کشورش از بار سنگین نزاع در افغانستان رها شود.
اما این خوشبینی به همه رهبران طالبان تسری پیدا نمیکند زیرا رهبران جنگجوی آن از نشستن پای میز مذاکره با آمریکا بسیار خشمگین هستند زیرا آنها معتقدند آنچه انجام میدهند به عنوان وظیفه انگاشته میشود.
دو هفته پیش یک گروه در داخل طالبان مسؤولیت اقدام برای ترور مولوی هیبة الله آخونزاده رهبر طالبان را برعهده گرفت.
به نوشته این روزنامه، رهبران طالبان هر یک از آنها هزاران فرد مسلح را مدیریت میکنند و نگرانند این اختلافات منجر به نابودی دستاوردهای گذشتهشان شود.
یکی از مسؤولان طالبان در ایالت قندوز اعلام کرد که تعدادی از رهبران طالبان همچنان به جنگ ادامه خواهند داد چراکه توافق احتمالی برای حفظ آبروی آمریکاییها خواهد بود تا از هرگونه اهانت دور باشند.
وی اظهار کرد: ما از سالها پیش میجنگیم و در حال حاضر بسیار به شکست نیروهای خارجی نزدیک شدهایم و در آستانه رهایی از دست دولت خونخوار افغان هستیم.
شروط واشنگتن برای توافق با طالبان قطع ارتباط این گروه با القاعده است. همچنین این گروه نباید اجازه دهد افغانستان به مرکزی برای حملات تروریستی در کشورهای غربی تبدیل شود.
کارشناسان معتقدند که افغانستان به رغم تلاشهای کنونی همچنان مرکز تروریسم باقی خواهد ماند به ویژه اینکه القاعده در کنار داعش در صحنه حضور دارد و برای سیطره بر مناطق بیشتری تلاش میکند. در صورتی که مذاکرات به نتیجه نرسد و تندروها از طالبان جدا شوند این به معنای وقوع جنگ داخلی جدید در افغانستان و بازگشت به نقطه صفر است.
انتهای پیام