طائرپور: هیات رده بندی سنی نباید در مورد تعدیل فیلم‌ها نظر بدهد

فرشته طائرپور گفت: هیات رده‌ بندی سنی به مجوز صادره از سوی شورای پروانه نمایش احترام بگذارد.

این تهیه‌کننده سینما با بیان اینکه رده بندی سنی فیلم‌ها در اصل کار درستی است به ایسنا گفت:‌ این روشی است که طی سالیان گذشته در سینمای جهان وجود داشته است و منطق درستی هم پشت آن بوده و درصورتیکه در ایران هم از مسیر صحیحی با واقع بینی اجرا شود، قاعدتا باید نتایجی قابل دفاعی داشته باشد.

وی ادامه داد: در دوره سابق شورای پروانه نمایش، ما این کار را می‌کردیم و در مورد فیلم‌هایی که تشخیص می‌دادیم تماشای آنها برای کودکان یا نوجوانان نامناسب است-چه کمدی، چه اجتماعی، چه دفاع مقدس و چه حتی کودک- گروه سنی تعیین می کردیم. 

تهیه‌ کننده «آیینه‌های روبرو» همچنین گفت: ظاهرا ریاست جدید سازمان سینمایی علاقه‌مند به تشکیل شوراهای موازی با وظایف مرتبط است. به نظر من همین شورای پروانه نمایش، با پیوستن دو سه عضو جدید و مجرب از میان همین فهرست ۳۰نفره، می توانست این مسئولیت را متقبل شود و مرحله ای به مراحل ممیزی فیلم ها اضافه نشود. 

او در عین حال خاطرنشان کرد: از طرف دیگر تعداد بالای اعضای یک شورا، الزاما به معنای تخصصی تر بودن آن نیست و این اطمینان خاطر را ایجاد نمی‌کند که دیگر مو لای درز تصمیمات ارشاد نخواهد رفت؛ بخصوص آنکه برخی از اسامی اعلام شده، برای سینماگران کاملا ناآشنا هستند و در تداوم انتصابات اخیر سازمان سینمایی، بیشتر در بخشهای مختلف صدا و سیما تجربه داشته اند و طبیعتا پیش بینی مواضع شان در مورد فیلمهای سینمایی می‌تواند مایه نگرانی بیشتر سینماگران باشد. 

تهیه کننده «خاله قورباغه» افزود: اصلی‌ترین منطق رده بندی سنی، در مراقبت از تاثیر پذیری کودکان و نوجوانان از فیلمها تعریف می‌شود و امیدوارم این گروه کارشناسی آنقدر نسبت به آنچه که کودکان و نوجوانان در حال تماشا در فضاهای مجازی و ماهواره ای هستند آگاه و روزآمد باشد که با سختگیری‌های غیرقابل اجرا، عملا  این قشر از مخاطبین را به عدم تمکین از ضوابط و یا پناه بردن به همان فضای آزاد مجازی و ماهواره ای سوق ندهد.

طائرپور ادامه داد: به نظر من هیات رده بندی نباید درمورد حذف و تعدیل صحنه‌هایی از فیلم‌های دارای پروانه نمایش، نظر بدهد؛ این تداخل عملا معنای سانسور مضاعف به خود خواهد گرفت و بر سردرگمی صاحبان فیلمها خواهد افزود. 

«رئیس انجمن صنفی تهیه کنندگان فیلم» در پایان اضافه کرد: همین قدر که در ترکیب شورای پروانه نمایش فعلی وزارت ارشاد دیگر حتی یک تهیه کننده برای دفاع از حقوق صاحبان فیلم ها وجود ندارد برای فیلمسازان کافیست و افزودن یک مانع دیگر به موانع اکران، قطعا به صلاح کسی نیست. 

این تهیه‌کننده سینما مراقبت از حقوق فیلمساز و مخاطب را دو وظیفه اصلی از وظایف سازمان سینمایی است که باید همزمان و توامان محقق شود و نمی‌توان یکی از این دو وظیفه را تا این حد مرجح بر دیگری شمرد.

انتهای پیام 

  • چهارشنبه/ ۶ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۰:۵۳
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 98060603024
  • خبرنگار : 71091