وزیر نیرو خبر داد

تولید ۳۸۰۰ مگاوات برق در کشور برای نخستین‌بار

وزیر نیرو گفت: با برنامه‌ریزی‌های به‌عمل آمده شاهد مدیریت اوج بار در کشور بودیم که این در نوع خود، رکورد به‌شمار می‌آید.

به گزارش ایسنا، رضا اردکانیان عصر امروز در نشست مدیران و فعالان صنعت آب و برق استان زنجان، با بیان اینکه وزارت نیرو در سال‌جاری موفق به ثبت سه رکورد شده است، اظهار کرد: امسال توانستیم برای نخستین‌بار ۳۸۰۰ مگاوات برق در کشور تولید کنیم که این رقم در مقایسه با ارقام گذشته قابل ملاحظه بوده است و این در شرایطی است که با همکاری بخش‌های مختلف شاهد مدیریت مصرف بودیم.

وی تصریح‌ کرد: اهمیت مدیریت مصرف به مراتب بالاتر از تولید است چراکه اگر موفق به ایجاد اخلاق جدید در مصرف نشویم، نمی‌توانیم به اهداف خود برسیم بلکه باید با صنایع بزرگ قرارداد ببندیم تا در اوج، بار سیستم را پایین بیاورند تا به نحوی نیازمند سرمایه‌گذاری برای ساخت نیروگاه نباشیم.

وزیر نیرو تصریح کرد: در سال گذشته که شاهد اوج کم‌آبی و کم‌برقی در کشور بودیم، اقدام به تدوین برنامه مدیریت مصرف کردیم تا امسال خاموشی را به صفر رسانده و تولید برق را افزایش دهیم که در این راستا خداوند را شاکر هستیم که موفق شدیم اوج بار را مدیریت کرده و تولید برق را افزایش دهیم.

این مسئول با بیان اینکه در مدیریت مصرف باید به این نکته توجه کرد که ۴۵۰۰ مگاوات فقط دستگاه‌های سرمایشی برای مجموعه پیک تولید می‌کنند، افزود: این رقم به این معنا است که سالی ۸۰۰ هزار دستگاه سرمایشی غیراستاندارد وارد شده و دنبال خنکی هوا به‌وسیله آن هستیم. باید عنوان کنیم که بسیاری از ما فراموش کرده‌ایم که ما بزرگ شده این شرایط آب و هوایی هستیم. گرمای استاندارد برای ما ۲۵ درجه است؛ اینجا قطب شمال نیست که در ادارات دمای اتاق‌ها به ۱۶ درجه برسد. با مدیریت این شرایط امسال ۳۸۰۰ مگاوات مدیریت مصرف کردیم و اگر این اقدامات انجام نمی‌شد باید ۵ هزار و ۳۰۰ مگاوات نیروگاه جدید احداث می‌شد و این امر ۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری نیاز داشت. البته امیدواریم بتوانیم این روند را ادامه دهیم.

وی همچنین به شکستن رکورد افزایش صادرات برق اشاره کرد و یادآور شد: با مدیریت مصرف، امسال رکورد صادرات انرژی شکسته و ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون مگاوات انرژی صادر شد که این امر حاصل کار تیمی است و همه در کنار هم کار کردند.

نماینده مردم خدابنده در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با بیان اینکه ۹۰ درصد شغل مردم شهرستان خدابنده، کشاورزی است، اظهار کرد: برای کار این مردم اگر آبی وجود نداشته باشد باید شاهد بیکاری آن‌ها باشیم. متاسفانه مشاهده می‌کنیم به بهانه تمدید مجوز، کشاورزان را دعوت کرده و از کشاورز پول می‌خواهند، چرا باید برای تمدید پول کلان گرفته می‌شود.

احمد بیگدلی با بیان اینکه برخی چاه‌ها را مسدود می‌کنند ولی با عده‌ای که برداشت زیادی از منابع آب دارند کاری ندارند، افزود: متاسفانه با صاحبان چاه‌ها برخورد یکسان نمی‌شود. باید این‌گونه نگاه‌ها تغییر کند تا کشاورزان بتوانند در بستری مناسب به تولید محصولات خود بپردازند. در برخی موارد نیز مشاهده می‌شود که کشاورز زمینی را چند سال زیر کشت برده و آن زمین دیگر بازدهی لازم را ندارد و فرد به اجبار از زمین دیگر خود برداشت را آغاز می‌کند که در این وضعیت با جریمه‌های سنگین مواجه می‌شود. بیشترین نارضایتی در این حوزه این موضوع است.

وی ادامه داد: از وزیر نیرو خواهش می‌کنیم دستور دهد چاه‌های زیر ۱۰ متر را از اولویت خارج کنند. همچنین در رابطه با تامین آب روستایی بابت برخی پروژه‌ها اعتبار تخصیص یابد. البته درخواست داریم به موضوع جمع ‌ ‌آوری فاضلاب شهری قیدار توجه لازم مبذول شود.

نماینده مردم ماه‌نشان، ایجرود، قولتوق و بوغداکندی نیز در ادامه این جلسه با انتقاد از وضعیت نامناسب توزیع آب، اظهار کرد: به نظر می‌رسد صاحبان برخی چاه‌های عمیق افراد ذی‌نفوذی هستند که کسی کاری به آنها ندارد و فقط با کشاورزانی که چاه‌های دستی و کوچک دارند، برخورد می‌شود.

سیدمرتضی خاتمی تصریح کرد: در این رابطه علی‌رغم پیگیری‌ها، جوابی قانع‌کننده دریافت نشده و در این حوزه وضعیت نامتناسبی در استان داریم. همچنین شبکه آبیاری تحت فشار پایاب سد گلابر راه‌اندازی شده و دوستان به بهانه سد می‌خواهند کشاورزان را محدود کنند که خواستار ورود جدی به موضوع هستیم.

وی همچنین با انتقاد از تخصیص نامتناسب سهمیه آب قزل‌اوزن گفت: در تخصیص آب قزل‌اوزن با خست زیادی مواجه هستیم و امیدواریم در این رابطه تجدیدنظر صورت پذیرد. همچنین در برخی روستاها آب‌رسانی شروع شده و نیمه‌کاره مانده و متوقف شده است؛ همچنین اجرای طرح بنیاد مسکن نیز منوط به طرح‌های آب‌رسانی است که امیدواریم نسبت به این موضوع نیز تجدیدنظر شود.

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه این جلسه گفت: سیما و چشم‌انداز زنجان در بحث صنعت پیوسته نیست. انتظار است از دوستان بخواهید چشم‌انداز روشنی از استان داشته باشند.

علی وقف‌چی افزود: با مشکلاتی در حوزه سد مشمپا مواجه بودیم که مشکلاتش برطرف شد؛ امیدواریم به اختصاص اعتبار آن کمک شود.

در ادامه، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان گفت: امسال ۴ درصد کاهش پیک داشتیم و جابه‌جایی بار ایجاد شده است. در استان ۵۲ درصد انرژی برق صرف تولید و ۱۸ درصد کشاورزی و در جمع ۷۰ درصد انرژی برق استان در این دو حوزه صرف می‌شود.

علیرضا علیزاده تصریح کرد: امسال با مدیریت و تلاش و سپردن کار به متولیان امر توانستیم علی‌رغم اینکه ۱۰۳ مگاوات سهمیه کاهش پیک داشتیم، ۲۱۷ مگاوات با ۱۲۸۷ تفاهم‌نامه آماده کنیم.

وی به اجرای طرح قبض سبز نیز اشاره کرد و گفت: به دنبال بخشنامه دولت از اول مهر شاهد حذف قبوض برق کاغذی خواهیم بود. در استان ۲.۵ میلیون قبض مصرف می‌کنیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری و روستایی استان نیز در این نشست، گفت: یکی از چالش‌ها، عدم تناسب قیمت تمام شده آب شرب و دیگری تعیین تکلیف تنگناهای بلندمدت تامین آب شهر زنجان است که ما برای تامین بلندمدت آب نگرانی داریم.

جزقاسمی اظهار کرد: یکی از درخواست‌های ما بحث صندوق توسعه ملی و اختصاص اعتبار در حوزه آب از این محل در استان و تعیین رده ملی برای بازسازی و نگهداری شبکه آب استان است که بسیار فرسوده است.

وی همچنین با انتقاد از عدم استفاده از پساب در صنعت استان است، گفت: استقبال خوبی از این موضوع نمی‌شود در حالی‌که سالی ۱۲ میلیون مترمکعب پساب را وارد طبیعت می‌کنیم.

در این نشست، مسیح‌الله معصومی شهردار زنجان نیز با انتقاد از جای‌گیری برخی دکل‌های فشار قوی در سطح شهر، گفت: امیدواریم همکاری لازم در این‌خصوص با شهرداری شود. همچنین مشکل دیگر ما بالا آمدن آب در برخی مناطق شهر است که باید با همکاری بین‌بخشی این مشکل برطرف شود.

به گزارش ایسنا، در این نشست استاندار زنجان خواستار برگزاری جلسه‌ای دیگر برای ارائه جمع‌بندی مشکلات و بررسی آنها شد که با موافقت وزیر نیرو همراه شد.
انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۵ شهریور ۱۳۹۸ / ۲۲:۲۷
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 98060502867
  • خبرنگار :