به گزارش ایسنا، محمودرضا فقیهی درباره آخرین وضعیت حجاج ایرانی در عربستان سعودی گفت: عملیات ایام تشریق پایان یافته و جمعیت زائران حاضر در مکه رو به کاهش است، در حال حاضر ۱۶ زائر در بیمارستان مکه بستری هستند. از این تعداد یک نفر در بخش سی سی یو و بقیه در بخشهای داخلی مردان و زنان بستری شدهاند. اغلب این بیماران مشکلات ریوی دارند؛ البته این زائران مشکل جدی ندارند.
وی با اشاره به بستری ۱۵۶ زائر در بخش سی سی یو از ابتدای عملیات حج در مکه، گفت: تعداد بستری در بخش داخلی مردان ۲۶۵ نفر، بخش داخلی زنان ۲۰۹ نفر و در بخش اورژانس بیمارستان مکه از ابتدا تا دوم شهریور، 1100نفر بوده، این درحالی است که بسیاری از زائران نیازمند به برخی درمانها در مطبها، محل استقرار زائران و درمانگاههای ۵ گانه مرکز پزشکی حج و زیارت به بیمارستان مکه ارجاع داده شده و پس از بهبودی و مداوا به کاروانها برگشتهاند.
مدیر عملیات حج مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر گفت: پزشکان متخصص، ۲۴ ساعته در درمانگاهها و بیمارستانها در بخشهای داخلی، طب اورژانس، زنان، ارتوپد، عفونی، دندانپزشکی، قلب، روانپزشک و چشم ۳۵ هزار و ۹۱۴ زائر را ویزیت کردند و با توجه به پیش بینیها تا این لحظه هیچ مشکلی در تامین دارو برای زائران نداشتیم و تا پایان عملیات هم هیچ مشکلی در ارائه خدمات دارویی در مجموعهها و درمانگاههای تخصصی و بیمارستان مکه نخواهیم داشت.
فقیهی به فعالیت داروخانهها در مدینه و مکه اشاره کرد و گفت: بیش از ۲۵ هزار و ۹۵۳ نسخه در بیمارستان و ۳۳ هزار و ۱۸ نسخه در درمانگاهها پذیرش شده است.
به گفته مدیر عملیات حج مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر از ابتدای عملیات انتقال حجاج در ۲۵ مرداد تا کنون حدود یک هزار حاجی بیمار، با شناسایی بخشهای مربوطه، به صورت فوقالعاده و در قالب پروازهای ویژه به کشور بازگشته یا درحال بازگشت به کشور هستند.
وی در مورد تمهیدات مرکز پزشکی حج و زیارت در اعزام بیماران خاص به ایران گفت: طبق روال هرساله بیمارانی که شرایط خاصی دارند و نیاز است برای ادامه درمان به ایران اعزام شوند با همکاری سازمان حج و زیارت و سازمان بیمه گذار، اعزام شدهاند. پزشکان عرب زبان هماهنگی های انتقال این عزیزان را در بحثهای هوایی کشیدند و تا این لحظه هم این کار به خوبی انجام شده است.
انتهای پیام