به گزارش ایسنا، محسن جعفری نژاد افزود: کارشناسان و محیط بانان این اداره کل با استفاده از ظرفیت مستند سازان علاقمند به محیط زیست طی یکساله گذشته، با نصب دوربین های تله ای در بخش هایی از مناطق حفاظت شده و پارک ملی دنا موفق می شوند 10 تصویر متفاوت از گونههای پلنگ ایرانی را به ثبت برسانند .
وی با بیان اینکه تصاویر ضبط شده از پلنگ ها در محدوده هایی از مناطق حفاظت شده خاریدون "پشت کره" آب سپاه و میمند توسط دوربین تلهای تهیه شده است، اظهارکرد: این تصاویر شامل پلنگ نر، ماده و نابالغ در محدوده ی این چهار پاسگاه زندگی می کنند و بررسی سایر تصاویر ثبت شده نیاز به زمان و کار کارشناسی بیشتری دارد .
مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه دوربین گذاری در این منطقه و سایر مناطق استان در حال انجام است، خاطرنشان کرد: در این ذخیره گاه زیستکره بارها از پلنگ ایرانی تصاویر ثبت شده اما مشاهده همزمان 10قلاده از این گونه ارزشمند جانوری که تصاویر آن نیز شاهد سلامت و وضعیت جسمی مناسب آنها را دارد، از اتفاقات نادر این منطقه است .
جعفری نژاد تاکید کرد: پویایی جمعیت جانوران وحشی در یک زیست بوم در گرو حفظ گونههای شاخص آن زیست بوم بخصوص گونههای چتر و پرچم است و پلنگ بعنوان گونه چتر در این پارک ملی نقش بسزایی در پویایی جمعیت سایر گونهها بخصوص طعمههای خود دارند.
لازم به ذکر است که گونه چتر در یک زیست بوم به یک گونه یا تعدادی از گونهها گفته میشود که رژیم غذایی متنوع و قلمرو زیستگاه وسیع داشته باشند، این گونهها که از حفاظت ویژه و علاقه عمومی برخوردارند چتر حمایتی برای بسیاری از گونهها را فراهم میکنند، از میان گونههای چتر ایران میتوان به پلنگ و خرس قهوهای اشاره کرد.
انتهای پیام